Suntem prezenți și pe

Politică

Lista pentru parlamentare a Alianței USR-Plus Caraș-Severin, contestată și dinspre USR, și dinspre PLUS!

Publicat cu

în

Val de contestații ale alegerilor interne din USR-Plus Caraș-Severin după ce Andrei Plujar, președintele filialei județene a USR, a fost desemnat pe, probabil, singurul loc eligibil din Caraș-Severin: locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților.

Contestațiile au fost făcute atât de membri USR, cât și de către Daniel Toma, liderul Plus Caraș-Severin. Asta deși pe pagina USR Caraș-Severin scrutinul intern este prezentat ca minunat!

„Alianța USR PLUS Caraș Severin și-a stabilit candidații pentru Parlamentul României

Conferința Județeană a stabilit astăzi 11.10.2020 candidații Alianței USR PLUS Caraș-Severin pentru Alegerile Parlamentare.

Procesul de desemnare al candidaților a fost unul transparent, respectând valorile și principiile după care se ghidează Alianța USR PLUS. Orice membru USR sau PLUS a putut să-și depună candidatura, să se prezinte în fața colegilor și să primească încrederea prin vot. Alianța USR PLUS este singura construcție politică care își alege candidații printr-o competiție internă.

În urma votului desfășurat au fost aleși pentru Camera Deputaților:

1. Andrei Plujar 2. Miroslav Tascu-Stavre 3. Teodora Sinculeț 4. Cristian Coadă 5. Sabin Răciu

Iar pentru Senat:

1. Luminița Dolângă 2. Sabin Răciu

Urmează un scrutin de alegeri extrem de important, Alegerile parlamentare din 6 Decembrie. La alegerile locale am reușit să trimitem în Consiliile Locale din județ, 23 de consilieri locali, oameni noi, onești și profesioniști orientați pe nevoile cetățenilor.

Având în vedere că Alianța USR PLUS și-a desemnat candidații pentru Alegerile Parlamentare în județul nostru, vă invităm să îi cunoasteți pe candidații noștri:

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, este cel care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților.

Miroslav Tașcu-Stavre este cadru didactic universitar și activist civic. A fost candidatul USR Caraș-Severin în 2016 la alegerile parlamentare și candidat al Alianței USR PLUS la alegerile europarlamentare din 2019.

Teodora Sinculeț este de profesie biolog și activist de mediu, cu o bogată activitate în domeniu.

Cristian Coadă este proaspăt consilier local ales în Ciclova Română și profesor în Oravița.

Luminița Dolângă este cea care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Senat. Luminița este profesoară, dar a fost implicată în numeroase activități civice de-a lungul timpului, provenind din familia cunoscutului etnolog cărășan Nicolae Dolângă.

Răciu Sabin este arhitect având o bogată experiență profesională. În prezent este vicepreședinte al Filialei Timiș al Ordinului Arhitecților din România. Sabin este membrul filialei județene PLUS”.

Din partea USR se pare că ar fi contestat procedura internă și rezultatul votului Dragoș Curelea, președintele USR Caransebeș, dar o contestație ar veni și de la liderul Plus Caraș-Severin, Daniel Toma. „Biroul Filialei Județene PLUS CS a semnalat unele aspecte comisiei tehnice și Biroului Național”, a explicat Daniel Toma atunci când l-am întrebat dacă a contestat alegerile interne din alianță.

Amintim că, la alegerile locale din 27 septembrie, USR-PLUS nu a făcut pragul electoral nici la Consiliul Județean Caraș-Severin, nici la Consiliul Local Reșița. A reușit să obțină însă scorul necesar pentru o alianță (7%) la Caransebeș, municipiu în care va avea astfel doi consilieri locali.

Explicație foto: Membri și susținători USR-PLUS, prezenți la dezbaterea electorală organizată în centrul Reșiței înaintea alegerilor locale din 27 septembrie.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate44 de minute în urmă

Încă două centre de vaccinare vor deveni operaționale în Caraș-Severin, începând de luni, 1 martie. Programările: de sâmbătă, 27 februarie  

Actualitateo oră în urmă

Cannabis din Spania, la vânzare în Caraș-Severin! Principala piață de desfacere: Reșița! [VIDEO]

Actualitate5 ore în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrație6 ore în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție10 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație19 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație21 de ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Socialo zi în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Cele mai citite