Lista pentru parlamentare a Alianței USR-Plus Caraș-Severin, contestată și dinspre USR, și dinspre PLUS!

Val de contestații ale alegerilor interne din USR-Plus Caraș-Severin după ce Andrei Plujar, președintele filialei județene a USR, a fost desemnat pe, probabil, singurul loc eligibil din Caraș-Severin: locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților.

Contestațiile au fost făcute atât de membri USR, cât și de către Daniel Toma, liderul Plus Caraș-Severin. Asta deși pe pagina USR Caraș-Severin scrutinul intern este prezentat ca minunat!

„Alianța USR PLUS Caraș Severin și-a stabilit candidații pentru Parlamentul României

Conferința Județeană a stabilit astăzi 11.10.2020 candidații Alianței USR PLUS Caraș-Severin pentru Alegerile Parlamentare.

Procesul de desemnare al candidaților a fost unul transparent, respectând valorile și principiile după care se ghidează Alianța USR PLUS. Orice membru USR sau PLUS a putut să-și depună candidatura, să se prezinte în fața colegilor și să primească încrederea prin vot. Alianța USR PLUS este singura construcție politică care își alege candidații printr-o competiție internă.

În urma votului desfășurat au fost aleși pentru Camera Deputaților:

1. Andrei Plujar 2. Miroslav Tascu-Stavre 3. Teodora Sinculeț 4. Cristian Coadă 5. Sabin Răciu

Iar pentru Senat:

1. Luminița Dolângă 2. Sabin Răciu

Urmează un scrutin de alegeri extrem de important, Alegerile parlamentare din 6 Decembrie. La alegerile locale am reușit să trimitem în Consiliile Locale din județ, 23 de consilieri locali, oameni noi, onești și profesioniști orientați pe nevoile cetățenilor.

Având în vedere că Alianța USR PLUS și-a desemnat candidații pentru Alegerile Parlamentare în județul nostru, vă invităm să îi cunoasteți pe candidații noștri:

Andrei Plujar, președintele USR Caraș-Severin, este cel care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Camera Deputaților.

Miroslav Tașcu-Stavre este cadru didactic universitar și activist civic. A fost candidatul USR Caraș-Severin în 2016 la alegerile parlamentare și candidat al Alianței USR PLUS la alegerile europarlamentare din 2019.

Teodora Sinculeț este de profesie biolog și activist de mediu, cu o bogată activitate în domeniu.

Cristian Coadă este proaspăt consilier local ales în Ciclova Română și profesor în Oravița.

Luminița Dolângă este cea care deschide lista candidaților pentru alegerile parlamentare la Senat. Luminița este profesoară, dar a fost implicată în numeroase activități civice de-a lungul timpului, provenind din familia cunoscutului etnolog cărășan Nicolae Dolângă.

Răciu Sabin este arhitect având o bogată experiență profesională. În prezent este vicepreședinte al Filialei Timiș al Ordinului Arhitecților din România. Sabin este membrul filialei județene PLUS”.

Din partea USR se pare că ar fi contestat procedura internă și rezultatul votului Dragoș Curelea, președintele USR Caransebeș, dar o contestație ar veni și de la liderul Plus Caraș-Severin, Daniel Toma. „Biroul Filialei Județene PLUS CS a semnalat unele aspecte comisiei tehnice și Biroului Național”, a explicat Daniel Toma atunci când l-am întrebat dacă a contestat alegerile interne din alianță.

Amintim că, la alegerile locale din 27 septembrie, USR-PLUS nu a făcut pragul electoral nici la Consiliul Județean Caraș-Severin, nici la Consiliul Local Reșița. A reușit să obțină însă scorul necesar pentru o alianță (7%) la Caransebeș, municipiu în care va avea astfel doi consilieri locali.

Explicație foto: Membri și susținători USR-PLUS, prezenți la dezbaterea electorală organizată în centrul Reșiței înaintea alegerilor locale din 27 septembrie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite