Liviu Almășan, în vizorul ANI. Consilierul local nu ar fi declarat zeci (sute?) de contracte făcute de firmele sale cu instituții din subordinea Consiliului Local!

Agenția Națională de Integritate a deschis un dosar de cercetare fostului consilier local din Oravița, Liviu Almășan, social-democratul aflat acum în partidul condus de Ion Mocioalcă, Pro România.

 

Almășan are două societăți comerciale active și una radiată în 2019, a fost în 2018 vicepreședinte al PSD Oravița, dar, în urma unor divergențe cu actualul primar, Dumitru Ursu, Almășan s-a înscris în Pro România și a decis să candideze contra actualului primar la alegerile din toamnă. Până la începutul acestui an a avut calitatea de consilier local la Oravița.

 

„Am văzut și eu ce tot postează niște conturi false (ale celor din Primărie), dar mai multe nu știu. Eu am depus declarațiile de avere și interese și pe anul 2018, și pe anul 2019, dar Primăria nu le-a postat pe site. Nu știu de ce… Nu am primit nimic de la ANI, nu știu să fi avut vreo problemă, doar ce au dat acele conturi false pe Facebook”, ne-a declarat Liviu Almășan, care spune că nu-și explică de ce i-ar deschide ANI un dosar.

 

Sunt mai multe motivele pentru care Liviu Almășan ar putea fi cercetat de ANI. Desigur, declarațiile de avere și interese nu se regăsesc pe site-ul Primăriei Oravița care, se pare, nu a mai fost actualizat de câțiva ani, dar cele din anul 2018 au fost publicate chiar pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (www.integritate.eu). În declarația de interese din 2018 nu apare declarată firma Charme Mode SRL, societate în care a și fost administrator într-o anumită perioadă și care apare radiată de la Registrul Comerțului abia în anul 2019. În această societate comercială, Almășan a fost asociat cu Constanța Doran.

O altă problemă care ar interesa ANI: Liviu Almășan este membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Orășenesc Oravița, fapt confirmat de Almășan. „Da, eu n-am vrut să fac parte din niciun consiliu de administrație, dar la spital am acceptat, acolo nu pot refuza, e foarte de interes pentru oameni…”, ne-a spus Almășan. Din verificările noastre, două dintre firmele acestuia au contracte cu Spitalul Oravița: SC Zelitina Com SRL și SC Condor Ex SRL. Deși au avut astfel de contracte și în anii 2017 și 2018, toate acestea trebuind amintite în declarația de interese a (pe atunci) consilierului local Liviu Almășan, niciunul dintre aceste contracte nu apar în declarația sa de interese.

Zelitina Com SRL, conform ultimului bilanț public, este o societate comercială cu doi angajați, are o cifră de afaceri de 663.457 lei și un profit de 207.045 lei, firma având în decursul anilor, potrivit prietenilor noștri de la Confidas (www.confidas.ro), 102 contracte de achiziții publice cu entități publice. Zelitina Com are 6 contracte, cele mai multe în 2018, cu Spitalul Orășenesc Oravița, care nu apar în declarația de interese a lui Almășan, dar are contracte și cu alte instituții din subordinea Consiliului Local și Primăriei Oravița, Almășan fiind consilier local până la începutul lui 2020. Societatea comercială, să mai precizăm, are două puncte de lucru, la Vărădia și Vrani.

 

Condor Ex SRL este o societate comercială cu 60 de angajați, are o cifră de afaceri anuală de 7,9 milioane de lei și un profit de aproximativ 700.000 de lei. Aceasta a avut 441 de contracte cu entități publice, 60 de contracte doar cu Spitalul Orășenesc din Oravița, în valoare totală de 93.922,23 de lei. Este vorba despre 15 contracte încheiate în 2017, 8 contracte în 2018, 30 de contracte în 2019 și 8 contracte în anul 2020. Niciunul dintre acestea nu apare în declarațiile de interese publicate pe site-ul ANI, deși măcar cele din 2017 și 2018 ar fi trebuit, credem noi, să se regăsească în acea declarație de interese din 2018.

 

Mai sunt zeci de contracte cu Primăria Oravița sau instituții subordonate în perioada când Liviu Almășan era consilier local. De asemenea, Condor Ex are cerere depusă pentru obținere certificat de urgență pentru perioada stării de urgență, semn că ar fi fost afectată de restricțiile impuse de nevoia de combatere a pandemiei de coronavirus.

 

Primăria Oravița nu a transmis, până la ora publicării, un punct de vedere cu privire la ancheta ANI, deși Agenția Națională de Integritate a înștiințat instituția despre dosarul deschis pe numele fostului consilier local și chiar a cerut informații suplimentare.

 

Sursa foto: Facebook

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available