Urmează patru nopți cu acțiuni de dezinsecție în municipiul Reșița

Activitățile de dezinsecție terestră de anul acesta din municipiul Reșița se vor derula pe timpul nopții. Lucrările vor fi demarate săptămâna aceasta, substanțele folosite fiind avizate de Ministerul Sănătății, informează reprezentanții Primăriei.

Chiar dacă substanțele sunt conforme, persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace și copiii sunt sfătuiți să se protejeze, să evite contactul cu zonele unde se va face dezinsecția și să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat.

„Primăria Municipiului Reșița în colaborare cu Societatea Comercială DD CHIM SRL anunță că, în perioada 08 – 11.07.2020, intervalul orar 22:00 – 05:00, se vor desfășura lucrări de DEZINSECȚIE țânțari și larve țânțari pe raza administrativ-teritorială a municipiului Reșița. În caz de condiții meteo nefavorabile, termenul de executare a lucrărilor va fi prelungit. Substanțele utilizate în cadrul lucrărilor de dezinsecție sunt EXIT 100 EC și Dimilin 25WP. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele”, informează administrația reșițeană.

Totodată, apicultorii din zona Reșiței sunt sfătuiți să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor în intervalul orar de desfășurare a tratamentelor, astfel încât să se prevină apariția unor eventuale intoxicații.

Informații suplimentare se pot obține de la Serviciul Gospodărie Urbană din cadrul Primăriei Reșita, la numerele de telefon 0255/211692 interior 173, 0255/210258 sau la adresa de email mediu@primariaresita.ro.

Sursă foto: gds.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite