Lucrările la DJ 608, în graficul CJ. Blocajele pot apărea însă în intravilan. Romeo Dunca: Nu sunt gata lucrările la rețelele de utilități din localități, nu se toarnă asfalt!

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, anunță că lucrările de reabilitare a DJ 608 se desfășoară așa cum a promis. Însă lansează și un apel-avertisment către administrațiile localităților de pe traseu: să finalizeze cât mai repede lucrările la rețelele de apă și canalizare care se intersectează cu drumul județean.  

 

„Așa cum am promis cu o lună în urmă, azi avem asfalt pe o bucată importantă din DJ 608. Plecând de la intersecția cu DN 6 înspre Rusca Teregova, avem două straturi de asfalt până deasupra barajului. În total 16 km, din care doar pe aproximativ 2 km e așternut un singur strat. În zilele ce urmează se pregătește fundația drumului de la baraj în sus, acolo unde segmentele de beton care au fost degradate au fost scoase și înlocuite cu balast stabilizat. Aceste lucrări vor dura aproximativ două săptămâni, după care se va continua cu asfaltarea în același sens.”, anunță Romeo Dunca.

 

Pe de altă parte, precizează șeful administrației județene, în prezent se pregătesc materialele pentru începerea asfaltării și de la intersecția DJ 608 cu DN 6 dinspre Plugova, existând și în zona aceasta front de lucru suficient.

 

Problemele pot apărea însă în intravilanul localităților străbătute de acest drum județean. Tocmai de aceea, președintele CJ lansează „un nou apel către primăriile localităților de pe traseu să rezolve lucrările de apă și canal în intravilane. Așa cum am mai anunțat, după terminarea lucrărilor în extravilan vom intra în localități, dar numai acolo unde primarii au terminat în timp util intervențiile în drumul județean supus modernizării. Stratul de uzură se va turna la sfârșit și ordinea de lucru în intravilan va fi aceeași cu finalizarea lucrărilor de apă-canal. NU SUNT GATA LUCRĂRILE ÎN LOCALITĂȚI PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ACESTUI AN, NU SE TOARNĂ ASFALT. Să nu avem discuții…”

 

În concluzie, spune Romeo Dunca, începând de azi, turiștii care doresc să meargă la Lacul Poiana Ruscă pot să o facă civilizat, pe un drum refăcut complet venind dinspre Caransebeş. Mai puțin tronsonul de drum din intravilanul satului Rusca (comuna Teregova), în prezent fără strat de uzură și fără marcaje, acestea urmând a fi aplicate la sfârșitul întregii lucrări.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available