Rezultate slabe în Caraș-Severin la concursul de titularizare. Aproape două treimi dintre candidații care vor un post la catedră nu au luat nici măcar nota 7!

 

Județul Caraș-Severin se situează sub media națională în ceea ce privește rezultatele la proba scrisă a Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar (titularizare), sesiunea 2022. Doar 39,3% dintre candidați – respectiv 35,3% dintre candidații ce au absolvit în acest an (foto) – au luat note care le permit să se angajeze pe perioadă nedeterminată (cel puțin 7), față de 48,68% la nivel național.

  

Rezultatele probei scrise din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice în învățământul preuniversitar (titularizare), sesiunea 2022, desfășurată pe 13 iulie, au fost publicate astăzi. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean, în centrele de examen din Caraș-Severin au fost prezenți 327 de candidați din totalul de 402 înscriși. 63 dintre aceștia s-au retras – 62 din motive personale și unul din motive medicale –, iar în cazul a șapte candidați au fost invalidate dosarele din lipsa adeverințelor de studii. În centrele naționale de evaluare au fost transmise lucrările unui număr de 257 de candidați.

 

Potrivit rezultatelor publicate astăzi, un singur candidat din Caraș-Severin a obținut nota 10 – Cristian Rudolf, disciplina Istorie –, iar o sută de candidați au obținut note între 7.00 și 9.99, care le permit angajarea pe perioadă nedetriminată. 80 de candidați au obținut note între 5.00 și 6.99 (31,13%), în timp ce 76 de candidați (29,57%) nu au reușit să ia nici măcar nota 5.

 

La nivel național, 48,68% dintre candidați au obținut note peste 7.00.

 

Soluționarea contestațiilor are loc în perioada 21 – 26 iulie, iar rezultatele finale vor fi publicate pe data de 27 iulie. Ședințele de repartizare se vor desfășura după următorul program:

 

29 iulie: ședința de repartizare a candidaților care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată;

1 august: ședința de repartizare a candidaților angajați pe perioada viabilității postului, care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe postul pe care sunt deja angajați pe viabilitate, pe perioadă nedeterminată;

18 – 19 august: ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii peste 7 la concursul din acest an, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

23 – 24 august: ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

 

Sursă foto: Ministerul Educației

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available