Lucrările la Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa se apropie de final. Imobilul a fost reabilitat în proporţie de peste 90%

 

În urma unei mobilizări fără precedent a comunităţii locale, interioarele Staţionarului 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au fost reabilitate în mai puţin de trei luni.

 

Imaginile cu condiţiile mizere din Staţionarul 3 care au îngrozit, la sfârşitul anului trecut, o ţară întreagă au devenit amintire. Campania „Adoptă un salon” iniţiată de reşiţeanca Liliana Gherle pe 31 mai se apropie de final. În mai puţin de trei luni, voluntarii au reuşit imposibilul: au adus spitalul la standarde moderne, cu condiţii decente atât pentru pacienţi cât şi pentru cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea aici.

 

„Incredibil, dar adevărat. 144 de încăperi din 122, fără parter, sunt terminate cu ajutorul instituțiilor, comunității, voluntarilor, firmelor și cultelor. Mai avem opt încăperi, «floare la ureche», și, împreună cu voi, vom putea afirma că am reușit fără a aștepta să fim salvați. Am reușit pentru că am avut credință, voință, putință și dorința de a face ceva pentru noi toți. Am lăsat orgoliile și invidia pentru cei care trăiesc doar din ele. Noi trăim cu iubire pentru oameni, noi iubim frumosul și voluntariatul, noi rămânem noi!”, spune Liliana Gherle.

 

Cei care doresc să ajute pentru finalizarea lucrărilor până la sfârşitul acestei luni o pot face în continuare, fie muncind efectiv la reabilitare sau curăţenie, fie donând materiale şi bani în contul Asociaţiei Cultură şi Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania, RO27BTRLRONCRT0534555501.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite