„Lumea ca teatru” – retrospectivă pictură. Expoziție personală a artistului plastic Ion Bobeică, la Muzeul Banatului Montan din Reșița

 

Vernisajul expoziției personale a artistului plastic Ion Bobeică, „Lumea ca teatru” – retrospectivă pictură, va avea loc astăzi, 4 octombrie, la Muzeul Banatului Montan din Reșița.

 

Reșițenii sunt așteptați astăzi, 4 octombrie, ora 16.00, la sediul Muzeului Banatului Montan, la o întâlnire retrospectivă cu artistul plastic Ion Bobeică. „Suntem onorați și bucuroși să găzduim vernisajul maestrului Ion Bobeică, o Retrospectivă a sufletului artistului incontestabil, expoziție sugestiv intitulată «Lumea ca teatru»”, transmite directorul Muzeului Banatului Montan, Livia Magina.

 

Ion Bobeică este președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Caraș-Severin. S-a născut la 5 octombrie 1944, în localitatea Răzvad (Dâmbovița). A urmat cursurile Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București și, apoi,  cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București – secția scenografie. Din 986 a fost pentru mulți ani scenograf al teatrului reșițean G.A. Petculescu din Reșița (actualul Teatru de Vest). De-a lungul carierei sale, s-a manifestat atât ca scenograf , realizând peste 100 de spectacole, cât și ca pictor, având în palmares 18 expoziții personale, dar și expoziții de grup și colective, în țară – Reșița, Timișoara, Bacău, Craiova, Hunedoara, Piatra Neamț, Cluj, Sibiu, Râmnicu Vâlcea – și în străinătate – Serbia, Ungaria, Franța, Republica Moldova, Germania, Bulgaria. A participat la numeroase tabere de creație, fiind organizator și colaborator a peste 20 de astfel de acțiuni, și a expus la saloane prestigioase de artă. Lucrările sale se regăsesc în colecții particulare și de stat din: România, Franța, Germania, Israel, SUA, Ungaria, Bulgaria, Serbia și Republica Moldova. Artistul Ion Bobeică a obținut în întreaga sa activitate, numeroase premii și decorații, diplome de merit și excelență.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available