Luna Decembrie la Reșița. Show de lasere, concert de colinde, târg de Crăciun și surprize pentru copii. Iluminatul festiv va fi aprins în ajun de Moș Nicolae

 

Reșițenii sunt așteptați, în luna decembrie, în Centrul Civic, în Parcul Tricolorului, dar și online, pe pagina de facebook a Primăriei Reșița, pentru a se bucura de surprizele pe care municipalitatea le-a pregătit cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

Startul programului de sărbători va fi dat duminică seara, pe 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae, cu un spectacol inedit, organizat în premieră la Reșița – jocuri de lasere pe ritm de muzică și proiecții luminoase de mari dimensiuni. Show-ul va începe la ora 17.30 și va avea o durată de zece minute, fiind urmat de aprinderea iluminatului festiv. „Anul acesta, municipalitatea a achiziționat două sute de șiruri luminoase cu care vor fi împodobiți o parte dintre platanii de pe aleea de promenadă – Bulevardul Revoluția din Decembrie – și zece decorațiuni luminoase cu fixare transversală pentru zona Triaj”, precizează reprezentanții primăriei. După aprinderea luminițelor, reșițenii vor putea asista la un recital de colinde gospel, susținut de artistul Dean Bowman, alături de corul Visions of Dreams. Întreg programul va avea loc în Centrul Civic și va fi transmis live pe pagina de social media a Primăriei Reșița.

 

În Parcul Tricolorului, reșițenii sunt așteptați la Târgul de Crăciun, organizat de SC Piețe Reșița SA, care va fi deschis zilnic în intervalul orar 10.00-21.00. Aici, comercianții și producătorii locali vor fi pregătiți cu bucate și băuturi tradiționale, fructe și legume, produse de artizanat și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Atmosfera din Parcul Tricolorului va fi completată de patinoarul amplasat pe terenul de sport aflat în vecinătatea Bazinului Olimpic. Acesta se va deschide luni, 6 decembrie, și va funcționa zilnic, între orele 12.00-21.00.

 

Online, pe pagina de facebook a Primăriei Reșița, se va desfășura proiectul „Live cu Moș Crăciun“, inițiat anul trecut, ce presupune organizarea unor emisiuni în format live streaming în care personajele principale sunt Moș Crăciun și ajutoarele lui, spiridușii. În perioada 18-22 decembrie, Moșul va fi în direct cu cei mici, va afla care sunt dorințele lor, ce cadouri să le aducă și îi va invita să participe la câteva concursuri de tip întrebare și răspuns. De asemenea, și anul acesta va avea loc concursul „Eco Christmas Tree”, adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, care vor trebui să construiască un brad din materiale ecologice (reciclabile).

 

În data de 23 decembrie, cei mici și cei mari îl vor putea vedea pe Moș Crăciun pe străzile orașului, în „Caravana Moșului” – eveniment devenit tradițional la Reșița.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite