UPDATE. Incendiu violent. Flăcările au cuprins mai multe anexe, depozite de lemne, fier vechi și materiale de construcții, precum și un service auto [FOTO]

 

Pompierii militari din Oravița și Reșița au intervenit, în cursul nopții, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la barăcile pentru lemne ale unor blocuri de locuințe din zona autogării din Oravița. Din cauza materialelor ușor inflamabile și a vântului puternic, focul s-a extins la mai multe depozite din zonă.  

 

Alarma a fost dată în jurul orei 22.30, când Dispeceratul ISU „Semenic” a fost informat cu privire la faptul că pe strada Broșteniului din Oravița a izbucnit un incendiu în zona unor blocuri de locuințe. La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru stins incendii și zece subofițeri din cadrul Secției de Pompieri Oravița, iar ulterior, în ajutorul acestora au fost trimsie trei autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Reșița.

 

„Când au ajuns pompierii militari, incendiul se manifesta violent, cu flacără, la barăcile în care locatarii depozitează lemene, aflate la distanță foarte mică de bloc. Din cauza vântului, care bătea cu putere, dar și a condițiilor din teren, cu foarte multe construcții improvizate, a cantității mari de materiale inflamabile, incendiul s-a extins cu repeziciune”, informează purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”, Anca Balint. De la barăcile pentru lemne, focul s-a extins la balconul unei locuințe din imediata apropiere, dar și la un depozit de material lemnos și în curtea unui service auto. De  asemenea, au mai fost cuprinse de flăcări câteva anexe ale unui depozit de fier vechi și ale unui depozit de materiale de construcții.

 

Din fericire, nu au existat victime. Circa 40 de persoane, locatari din blocurile din zonă, s-au autoevacuat, iar o femeie a avut nevoie de îngrijiri medicale fără a fi transportată la spital.

 

Intervenția pompierilor a durat mai bine de patru ore, pentru stingerea focului  acționând șase autospeciale pentru stins incendii și o autospecială de intervenție și salvări de la înălțime, încadrate cu 29 de subofițeri. „Misiunea de stingere a fost una deosebit de grea din cauza condițiilor meteorologice, cu vânt puternic, care au contribuit semnificativ la extinderea incendiului. La acestea se adaugă cantitatea mare de materiale inflamabile și problemele legate de asigurarea alimentării cu apa a mașinilor de stingere. În acest sens s-a primit sprijin de la operatorii economici Banat Farming și Normarom Industrie”, precizează Anca Balint. .

 

Specialiștii ISU „Semenic” se află la această oră în teren, pentru a stabili cauza probabilă a incendiului.

 

UPDATE

 

„În urma evaluării efectuate la locul intervenției, s-a stabilit că fumatul în locuri nepermise constituie cauza probabilă de producere  a incendiului izbucnit noaptea trecută în Oravița”, informează ISU „Semenic”.

 

 

Sursa foto: ISU „Semenic”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite