Luptătorul Erich Loidl, pe calea performanţei: „Ne-am săturat să luptăm cu pandemia, vrem să ne întoarcem pe saltea!”

Asemeni colegilor pugilişti, luptătorii reşiţeni sunt nevoiţi să se antreneze în această perioadă în aer liber, pregătirea fiind dedicată exclusiv menţinerii condiţiei fizice. Pentru alergări şi exerciţii de forţă, reprezentanţii secţiilor de lupte CSS şi CSM Reşiţa au la dispoziţie atât stadionul de atletism din municipiu, cât şi arena Gloria — două baze sportive unde respectarea reglementărilor privind distanţarea fizică nu reprezintă o problemă.

La antrenamente e prezent şi Erich Loidl, unul dintre cei mai buni luptători pe care îi are Reşiţa la ora actuală. Erich s-a întors recent dintr-un stagiu centralizat efectuat cu lotul naţional de juniori la Costineşti.

„Pregătirea a fost cam dificilă, deoarece am fost deconectat de la antrenamente din cauza pandemiei, dar ușor-ușor m-am pus pe picioare, n-am avut de ales. M-am pregătit și cu lotul național de juniori, la Costinești, unde am făcut antrenamente pe plajă. În general, pregătirea a constat în alergări şi exerciții de forță. Sportul nostru este unul de contact și este cam greu să ne antrenăm, având în vedere regulile de distanțare socială. Sincer, mi-e dor de lupta propriu-zisă, mi-e dor să mă lupt cu colegii, în condiții normale. Ne-am săturat să ne luptăm cu pandemia și vrem să revenim cât mai repede pe saltea. Pentru mine urmează în continuare aceeași pregătire fizică și sper ca în acest an să se organizeze măcar un campionat național”, a declarat Erich Loidl.

Cantonamentul de la Costineşti a fost unul foarte util pentru Erich Loidl, spune antrenorul Florin Dinţă, care e convins că reşiţeanul are toate atuurile pentru a răzbi pe calea performanţei.

„Pentru el a fost foarte bun acest stagiu de pregătire de la Costinești, deoarece a ieșit un pic din ritmul monoton pe care-l avem noi în această perioadă. Erich este cooptat în lotul național de juniori și va intra în pregătire la Târgu Mureș și la Izvorani. Tot anul 2020 va fi în pregătire cu lotul national. Referitor la pregătirile noastre aici, la Reşiţa, acestea se derulează în regim de pandemie, ca să spun aşa. Nu putem efectua în sală antrenamentele specifice luptelor. Facem pregătirea fizică generală și profităm de condițiile pe care ni le oferă Stadionul Gloria sau terenul de atletism de la CSM Reșița. Avem antrenamente de dimineață cu grupele de începători și avansați, iar de la ora 18 facem pregătire cu grupa de performanță. Încercăm să trecem peste această perioadă dificilă. Luptătorii vor să se antreneze pe saltea şi să participe la concursuri. În anul competițional trecut aveam aproape în fiecare weekend câte un concurs, la diferite categorii de vârstă. Ei sunt învățați într-un ritm competițional mai alert. Singurele concursuri din acest an au fost finalele campionatelor naționale școlare, care s-au desfășurat la Reșița. Momentan, avem în plan să menținem acest grup unit, majoritatea au trecut în acest an la o altă categorie de vârstă. Avem foarte mulți juniori și ne dorim să reușim ca în această perioadă să participăm la cel puțin un campionat național. Totul depinde de cum va evolua această situație legată de coronavirus. Vom vedea dacă CSȘ Reșița și CSM Reșița vor găsi posibilitatea să ne ajute cu un minicantonament la mare”, a declarat profesorul Florin Dinţă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite