Dosar electronic la Tribunalul Caraş-Severin

Persoanele care apar ca părți în procese aflate pe rolul Tribunalului Caraș-Severin au, de luna aceasta, acces de la distanță la dosarele în care sunt implicate. Implementarea aplicației „Dosar electronic” face parte din măsurile organizatorice luate de instituție împotriva răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„Începând cu data de 1 august, la Tribunalul Caraş-Severin este operațională, în paralel cu aplicaţia Info Dosar, deja utilizată cu acces prin parola tipărită pe citaţie, și aplicația Dosar Electronic, unde pot fi vizualizate documentele din dosare”, transmite purtătorul de cuvânt al Tribunalului Caraş- Severin, judecătorul Daniela Deteşan.

Dosarul Electorniuc poate fi accesat pe site-ul https://curteapeltimisoara.ro/, prin completarea şi trimiterea unei cereri de comunicare documente în format electronic, care cuprinde obligatoriu adresa de e-mail şi numărul de telefon mobil al persoanei interesate. Aceasă cerere este diponibilă pe portalul instanţelor atât în format pdf, cât şi în format word editabil.

La Tribunalul Caraş-Severin este folosită și „Aplicaţia TDS”, care permite transmiterea electronică a citaţiilor, comunicărilor şi a altor documente din dosare părţilor şi instituţiilor care au depus o cerere în acest sens la dosar. „La fel ca şi în anii precedenţi, scanarea documentelor depuse la dosar şi ataşarea acestora în aplicaţie a continuat, facilitându-se astfel accesul justiţiabililor la aceste documente prin intermediul aplicaţiei InfoDosar. De asemenea, Portalul instanţelor de judecată este actualizat permanent cu informaţii relevante ce reflectă organizarea instanţei, informaţii de interes public, date de contact, jurisprudenţă, informaţii despre dosare şi şedinţe şi altele, conform structurii”, a precizat Daniela Deteșan.

„Toate aceste aplicaţii sunt utile deoarece scurtează timpul petrecut de părţi în clădirile instanţelor, sunt prietenoase cu mediul, evitându-se tipărirea documentelor pe hârtie şi eficiente economic, prin evitarea costurilor transmiterii acestora prin serviciile poştale”, a declarat preşedintele Tribunalului Caraș-Severin, judecătorul Petru Juca.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite