Maestrul reșițean Sabin Pautza va dirija în cadrul celei de-a XV-a ediții a „Ploiești Jazz Festival”

Una dintre cele mai importante manifestări culturale ale toamnei pentru întreaga mișcare muzicală a jazz-ului din România se află la cea de-a XV-a ediție. În cadrul ineditei experiențe culturale „Ploiești Jazz Festival”, la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești se va află maestrul resitean Sabin Pautza, iar solistă violonistă Simina Croitoru.
Joi, 26 noiembrie va avea loc „Piano Day”, eveniment care îi va avea drept invitați pe Puiu Pascu, Adi Stoienescu, Mircea Tiberian, Sorin Zlat și Ploiești Jazz Trio.
Pentru ziua de vineri, 27 noiembrie, organizatorii au introdus în program recitalurile sustinutede Cristian Soleanu Quartet și Sonotera Ensemble(Cătălin Milea) – „Saxophone Mantras.
De asemenea Sebastian Burneci Sextet se va alătura evenimentului, sâmbătă 28 noiembrie începând cu ora 18:00 pentru proiectul „Behind Social Bars”, iar de la ora 19:30 vor urcă pe scenă membrii Groove Garden by Sorin Zlat.
„Istoria jazz-ului românesc a început la Ploiești, în 1968, cu Clubul de Jazz. Au urmat „Festivalul Național al Formațiilor de Jazz” (1969 – 1971), „Jazz Hoț Night Summit în Ploiești” (2003-2005) și Ploiești Jazz Festival (din 2006 – prezent)”, aminteşte pe pagină sa de socializare Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.
„Sunt direct implicat în fenomenul Ploiești Jazz Festival din 2015. Fiecare ediție a fost organizată cu un entuziasm și o bucurie care cu greu pot fi descrise în cuvinte. Iar la finalul lor am avut satisfacția că am reușit să facem ceva extraordinar. Am crescut de la an la an, iar acum pot spune, cu mândrie, că i-am adus pe scenă noastră pe unii dintre cei mai buni artiști ai lumii. Iar istoria jazz-ului ploieștean cuprinde, în continuare, pagini din ce în ce mai frumoase. Acum suntem pregătiți pentru o ediție atipică. Epidemia de coronavirus ne-a obligat să ne mutăm în spațiul on-line, și așa a prins viață un alt proiect important de care suntem mândri: ”ViCo Hall – Virtual Concert Hall” declară dirijorul Vlad Mateescu.
Toate concertele pot fi vizionate și online.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite