Managerul Cosmin Librimir va conduce Spitalul Județean cu propria echipă. Toți cei trei directori, schimbați din funcții!

 

Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgență Reşiţa (SJUR) a aprobat solicitarea managerului interimar privind revocarea din funcții a actualilor membri ai Comitetului Director, care au făcut echipă cu fostul manager.

 

Propunerea de schimbare a componenței Comitetului Director al SJUR a fost adoptată cu votul tuturor membrilor Consiliului de Administrație (CA), prezenți în formulă completă la ședința de ieri, prezidată de dr. Paul Purea. Președintele CA a arătat că solicitarea noului manager, dr. Cosmin Librimir, este întemeiată, fiind cât se poate de normal ca acesta să-și aleagă propria echipă pentru a-și putea atinge obiectivele asumate odată cu acceptarea numirii în funcția de manager.

 

Întrebat de Purea dacă a găsit oameni potriviți, competenți, cu care să-i înlocuiască pe actualii directori din cadrul spitalului, Cosmin Librimir a fost categoric: „Da, categoric, altfel nu-mi asumam această funcție!”. Astfel, noul manager a anunțat cu cine va face echipă în Comitetul Director după revocarea foștilor membri. Director medical va fi dr. Ilona Voina (de la Cardiologie), director financiar contabil – ec. Violeta Florea (fost manager și director economic al SJUR), iar director Îngrijiri – Anda Cristoi. Aceștia le vor lua locul actualilor directori: dr. Gheorghe Beg, ec. Adina Miloș, respectiv Dana Tulbure.

 

Prezentă la ședință și înțelegând că ar urma să fie schimbată din funcție pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu, Adina Miloș i-a avertizat pe membrii CA: „Vom merge în instanță, pentru că eu nu accept să mă facă cineva incompetentă! Orice accept, dar nu incompetența!”. Paul Purea și Cosmin Librimir au replicat spunând că nimeni nu a invocat incompetența, că schimbările la nivelul întregii conduceri a spitalului se înscriu într-o altă logică. Una cât se poate de simplă și de firească: noul manager al spitalului vrea să lucreze cu echipa lui, nu cu echipa de directori care s-au aflat la conducere alături de fostul manager. „Nu te-am făcut incompetentă. Spun doar că echipa din care ai făcut parte nu a mers pe cărarea care trebuie. Punct!”, a pus capăt speculațiilor managerul Cosmin Librimir.

 

La Spitalul Județean este în plină desfășurare un audit comandat de conducerea Consiliului Județean, de rezultatele acestuia depinzând multe din viitoarele decizii manageriale ale echipei conduse de Librimir. Acesta are, oricum, în vedere să propună schimbări organizatorice radicale. „Schimbările trebuie să fie corecte, ca să nu le numim aspre”, a mai spus noul manager.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite