Managerul Muzeului Banatului Montan din Reșița, ales în noua echipă de conducere a Reţelei Naționale a Muzeelor din România

 

La începutul acestei luni a avut loc, la Sibiu, Adunarea Generală a Reţelei Naționale a Muzeelor din România, care a ales componența Consiliului Director pentru următorii patru ani. Din noua echipă de conducere face parte și managerul Muzeului Banatului Montan din Reșița, ist. Flavius Bozu.

 

„Județul Caraș-Severin este reprezentat la nivel național în cele mai înalte structuri care militează pentru interesele sectorului muzeal din România. Începând cu data de 01 aprilie 2022, managerul instituției ist. Petru-Flavius Bozu a fost ales prin vot în unanimitate de către membrii Reţelei Naționale a Muzeelor din România, în conducere. Adunarea Generală a RNMR a avut loc la Sibiu în incinta Complexului Național Muzeal Astra, al cărui manager, domnul Ciprian Ștefan, a fost reconfirmat în funcția de președinte.”, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Banatului Montan Reșița.

 

Prin alegerea lui Flavius Bozu în echipa de conducere a RNMR, în calitate de cenzor, „noua poziție de reprezentare națională va aduce atât plusvaloare culturală județului, cât și o mai mare vizibilitate și atractivitate, din perspectiva viitoarelor proiecte muzeale”, transmit reprezentanții instituției muzeale cărășene.

 

Reţeaua Națională a Muzeelor din România, organizația care reunește reprezentanții a 275 de muzee din țară, are ca scop susţinerea intereselor entităților muzeale, identificarea metodelor de dezvoltare a acestora pe termen mediu şi lung, promovarea şi valorificarea patrimoniului şi a mediului cultural şi istoric al ţării, precum şi acoperirea nevoilor de pregătire şi informare a operatorilor muzeali. Activitatea RNMR are în vedere susținerea activității muzeelor prin: lobby și advocacy; apărarea drepturilor membrilor și a profesioniștilor din muzeele din România; derularea de proiecte de susținere a excelenței în sectorul muzeal și a profesionalismului în muzee, prin oferirea Premiului Anual RNMR și organizarea de conferințe, seminarii, workshopuri; facilitarea cooperării internaționale în sectorul muzeal.

 

Sursă foto: Muzeul Banatului Montan

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available