UPDATE. Marcel Vela intră în prima serie de audieri. Ludovic Orban îi cere să nu-i pese de vot!

Patru dintre miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban 2 vor fi audiaţi astăzi, 17 februarie, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Unul dintre aceștia este cărășeanul Ion Marcel Vela.

Conform programului aprobat de Birourile reunite ale Parlamentului, azi intră la audieri patru dintre liberalii propuși de Ludovic Orban să facă parte din noul Exectiv: Florin Cîţu – ministrul propus al Finanţelor (ora 12), Costel Alexe – ministrul propus al Mediului (ora 13), Nicolae Ciucă – ministrul propus al Apărării Naţionale (ora 14) şi Marcel Vela – ministrul propus al Afacerilor Interne (ora 15).

La ultima şedinţă de Guvern, premierul propus Ludovic Orban le-a cerut miniştrilor să nu le pese de votul efectiv din comisiile de specialitate ale Parlamentului, „că nu ne judecă parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, pesedişti sau de alte culori”.

„Vreau să fiţi la înălţime, avem trei luni de mandat în care am reparat multe din stricăciunile provocate de guvernările habarniste şi rău intenţionate PSD timp de trei ani de zile. Avem cu ce ne prezenta în faţa comisiilor, nu trebuie să vă pese de votul efectiv, că nu ne judecă parlamentarii născuţi din pixul lui Dragnea, pesedişti sau de alte culori. Acolo important e – audierile vor fi publice – să arătaţi foarte clar ce aţi găsit, ce prostii au făcut cei de dinaintea noastră, cum am reparat ce am putut repara şi, mai ales, care e viziunea noastră şi soluţiile pentru rezolvarea fiecărei probleme”, a spus Ludovic Orban.

La audierile din octombrie 2019, înaintea învestirii Guvernului Orban 1, Marcel Vela a primit aviz favorabil, cu 17 voturi „pentru” și 10 „împotrivă”. Liberalul l-a avut atunci de partea lui chiar și pe la rivalul său politic din Caraș-Severin, social-democratul de la Pro România Ion Mocioalcă.

Votul în plenul reunit al celor două Camere parlamentare ar urma să fie dat în 24 februarie, de la ora 16. Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că liberalii nu vor participa la ședința de învestire a noului Guvern, aceștia urmând a profita de această oportunitate pentru a prezenta bilanțul primelor trei luni de guvernare. Respingerea Guvernului Orban 2 la votul de învestitură face parte din planul PNL de a se ajunge la alegeri parlamentare anticipate.

UPDATE 1, ora 15.15

Audierea lui Marcel Vela, aici:

UPDATE 2, ora 16.25

Propunerea pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, nu a primit aviz favorabil. S-au înregistrat 10 voturi „pentru” (inclusiv Ion Mocioalcă), 15 „contra” și 4 abțineri.

UPDATE 3, ora 18.25

Cel de-al 10-lea vot „pentru”, aparent real în înregistrarea de mai sus, a fost de fapt o glumă a pesediștilor. Deputatul Ion Mocioalcă (Pro România), deși președinte al ședinței de audiere, ieșise din sală cu mult timp înaintea votării.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite