Suntem prezenți și pe

Administrație

Spitalul Județean de Urgență Reșița, ignorat de Ministerul Sănătății. În 2019, nu a primit finanțare nici pentru aparatură, nici pentru investiții!

Publicat cu

pe

Spitalul din Reșița așteaptă de la Guvernul Orban tot ce n-a primit de la Guvernul Dăncilă. Și ceva în plus.

Spitalul Județean de Urgență Reșița solicită, anul acesta, Ministerului Sănătății achiziționarea de aparatură în valoare de aproximativ 1,1 milioane de lei, iar pentru lucrări de investiții, aproape 2,3 milioane de lei. Pe lista întocmită de conducerea spitalului și aprobată de consilierii județeni se regăsesc în integralitate solicitările făcute pentru 2019, pentru care nu s-a primit finanțare de la minister. Pe lângă acestea, sunt și câteva propuneri noi.

Un autoclav vertical, patru etuve de sterilizare cu aer uscat, două monitoare funcții vitale, două aparate de ventilație și o instalație centrală de sterilizare, în total, aparatură în valoare de 754.000 de lei a solicitat, în 2019, Spitalul Județean de Urgență, însă Ministerul Sănătății nu a achiziționat nici măcar o bucată din toate acestea. Drept urmare, conducerea spitalului a revenit, la acest început de an, cu aceleași solicitări la care a mai adăugat un steamer medical pentru imunohistochimie, în speranța că Ministerul Sănătății se va apleca și asupra necesităților celei mai mari unități medicale din Caraș-Severin.

La capitolul investiții, situația este similară. Ministerul Sănătății a ignorat întreaga listă de obiective propuse spre finanțare, pe care se regăsesc, printre altele, proiectare și execuție acoperiș la bucătărie și spălătorie, studiu de fezabilitate și proiectare pentru reabilitarea blocului operator din incinta Staționarului 1 sau lucrări la rețeaua de canalizare a Staționarului 2. În total, era vorba despre investiții în valoare de aproape 1,5 milioane de lei care, în lipsa finanțării de la minister, nu au fost făcute. Pe lângă toate acestea, spitalul ar mai avea nevoie, la Staționarul 1, de o stație de tratare a apei uzate și de o sursă alternativă de apă potabilă, lucrări pentru care solicită de la Ministerul Sănătății aproximativ 800.000 de lei. Rămâne de văzut, însă, dacă măcar o parte din toate aceste investiții vor primi finanțare.

Reclamă
1 comentariu

1 comentariu

 1. Adevăr

  17 februarie 2020 at 17:12

  Spitalul de Urgență din Reșița, nu a primit și nici nu o să primească nimic din partea Guvernului, fiindcă managerul spitalului nu e interesat de buna funcționare a spitalului, dacă era, dovedea acest lucru.
  El a venit pe post de manager interimar și a rămas tot interimar de trei mandate, doar să taie salariaților din Spital sporurile, atât!
  El pentru aceasta a venit, fiindcă nici un alt manager nu ar fi făcut-o! Consiliul Județean, care gestionează Spitalul de Urgență din Reșița, din invidie pentru salariile măricele din sănătate, au pus un manager în persoana lui Murgu Waldemar, care nu are habar de ceea ce înseamnă salvarea vieții unui pacient și nici nu e interesat de binele spitalului, el doar a executat cadrele medicale prin tăierea sporurilor, lucru care era obiectivul nr. 1 al Consiliului Județean Reșița.
  Obiectivul a fost atins, lucru care se pricepe foarte bine managerul, la alte lucruri bune nu se pricepe iar cat de curând el va pleca spre primărie, acolo unde i s-a propus (ca răsplată) o candidatură de primar.
  Acesta e adevărul adevărat!
  Așadar, nu are de unde să vină de la guvern bani pentru aparatură, pentru modernizarea spitalului, pentru îmbunătățirea actului medical pentru pacienți din partea incompetenței manageriale, ci doar dacă se adună medicii să facă un demers, un proiect în privința aceasta (și am înțeles că este pe rol așa ceva), de altfel din partea acestui expirat manager, o nulitate existentă susținută politic pentru a satisface invidia celor din Consiliul Județean Reșita, niciodată nu a făcut și nu va face ceva măreț pentru spital, fiindcă e lipsit de suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite