REȘIȚA ROCKS din nou! Ovidiu Anton: „Am descoperit în acești artiști mult suflet pentru muzica rock și dragostea pentru ceea ce înseamnă acasă”

„Never Let Go”, single lansat în 14 februarie de REȘIȚA ROCKS în colaborare cu Ovidiu Anton, a intrat încă din prim zi în playlistul NEW METAL FRIDAY, în care nu-și găsesc loc decât piese cu adevărat grele!

„După o pauză creativă”, așa cum ei înșiși definesc ultimul an, componenții Proiectului REŞIŢA ROCKS au lansat vineri, 14 februarie 2020, prin Universal Music Romania Digital Distribution, single-ul „Never Let Go”, o colaborare cu Ovidiu Anton, câştigătorul selecţiei naţionale Eurovision 2016 şi liderul grupului ANTON.

„«Never Let Go» a fost interpretată în original de grupul reşiţean RAMSES, activ între anii 1990-1994, timp în care a obţinut premii la aproape toate festivalurile la care a participat (premiul 2 la festivalul de la Bacău 1992, premiul 3 la festivalul SamRock 1992, premiul 2 la festivalul Posada 1992, premiul special pentru voce la festivalul SamRock 1993, acordat solistei Dana Borteanu). A trecut prin mai multe schimbări de componenţă, cei mai importanţi membri fiind însă Florin Mihart (voce, 1990-1992), Dana Borteanu (voce, 1992-1994), Sorin Bîrsan (chitară), Daniel Trotea (clape), Florin Mares (bass) şi Lucian Brazdau (tobe)”, amintesc într-un comunicat de presă reprezentanții Proiectului REŞIŢA ROCKS.

La înregistrarile noii versiuni au mai participat muzicienii Adi „Snake” Gambara (clape) și Sorin Bîrsan, chitaristul original al grupului RAMSES (actualmente stabilit în Canada), care interpretează un solo fulminant.

Ovidiu Anton a marcat momentul și pe pagina sa de Facebook: „Am aflat acum ceva timp de Resita Rocks din mediul online. Bineinteles, mi-a starnit curiozitatea, dar in primul rand aprecierea pentru insasi initiativa celor implicati in acest proiect. Ca sa constientizam unde suntem astazi si sa alegem catre ce ne indreptam, eu cred ca trebuie sa ne cunoastem trecutul. Mai mult decat atat, sunt convins ca oamenii care au crescut cu muzica acelor ani vor fi incantati sa o reasculte, iar cei care nu au auzit-o pana acum poate vor avea o revelatie sau macar o referinta in plus. Pentru mine a fost o experienta foarte frumoasa, am descoperit in acesti artisti mult suflet pentru muzica rock si dragostea pentru ceea ce inseamna acasa. Nu ai cum sa nu respecti asta. Cu siguranta, Resita Rocks!”.

Proiectul REȘIȚA ROCKS a fost înființat în 2016 de Toni Dijmărescu, Flavius Suciu şi Adrian Niţulescu, ce și-au propus să promoveze muzica trupelor rock care au activat în Banatul Montan între anii ’80 și ’90 (SCREAMING HEADS, SILEX, TRANSROCK, PENTRU VOI, ATTIS, NECROTICISM, RAMSES). Alături de ei au participat la înregistrari, în calitate de invitați, soliști vocali și instrumentiști de renume național: Dana Borteanu (Pro Musica și Ilie Stepan Project), Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Costin Adam (Phoenix), Vlad Bușcă (L.O.S.T.), Octavian “Vita” Horvath (Implant Pentru Refuz și Blazzaj), Adrian “Molester” Dan (Loudrage), Adi “Snake” Gambara, Vlad Toma (Desant și Syn Ze Sase Tri), Dan Albu (Phoenix și Nexus), Ovidiu Anton.

Cei trei locuiesc în ţări diferite (România, Spania şi Germania), înregistrarile fiind efectuate separat și apoi mixate și masterizate de Flavius Suciu în studioul său, DadiuStudio, aflat în localitatea spaniolă Alcossebre. Grafica este realizată de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborările sale cu GOODBYE TO GRAVITY, BUCIUM, DINUMBRĂ sau Călin Pop (CELELALTE CUVINTE).

Pentru stream/download „Never Let Go”, intră pe ultimul playlist NEW METAL FRIDAY .

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available