Mașina de spălat vase, un electrocasnic care n-ar trebui să-ți lipsească din locuință

Mașina de spălat vase este un electrocasnic care folosește, așa cum îi spune și numele, la curățarea vaselor și tacâmurilor, a paharelor și restului ustensilelor de bucătărie. Constituie în sine o soluție pentru ritmul de viață modern, care cere rapiditate și comoditate.

Dat fiind că e vorba de un sistem de curățare bazat pe jeturi de apă fierbinte și un detergent special, rezultă o soluție foarte eficace. Totuși, cine nu a încercat încă o mașină de spălat vase poate avea dubii cu privire la utilitatea acesteia într-o gospodărie.

Una din principalele preocupări este de ordin economic. Acest electrocasnic are faima de a fi scump și, pe de altă parte, dat fiind modul său de funcționare, ridică întrebări suplimentare: cât de mult vor crește facturile la apă și curent? În fața acestor nedumeriri, cel mai bine este să enumerăm avantajele reale ale unei mașini de spălat vase.

În primul rând, e ușor și sigur de folosit de persoane de toate vârstele, vasele sunt strălucitor de curate și perfect igienizate, iar consumul de apă și detergent sunt mult reduse.

În al doilea rând, o mașină de spălat vase te va ajuta să faci economie de timp (câteva ore bune săptămânal). Cu cât ai o familie mai numeroasă, cu atât mai utilă îți este mașina de spălat vase. Investiția inițială o vei amortiza, astfel, în câteva luni, dacă ești de părere că „timpul înseamnă bani” și că în timpul economisit poți face lucruri mult mai utile decât să freci farfurii sub jetul de apă și să freci cu buretele vasele pline de grăsime.

De exemplu, știai că pierzi circa trei săptămâni pe an spălând vase? Câte alte lucruri mai utile, mai plăcute și mai distractive nu ai putea face în acest timp? Mașina de spălat vase îți oferă, iată, trei săptămâni în plus pe an, pentru tot ceea ce vrei tu.

Asta pentru a nu mai vorbi de faptul că o mașină de spălat vase este mai eficientă la exact acest lucru, spălatul vaselor, chiar și decât un eventual campion mondial la spălat vase! Mașina de spălat vase spală la temperaturi de 70 de grade Celsius, considerabil mai mari decât poate suporta un om normal la jetul de la robinet. Temperaturi mai mari înseamnă o curățare mai bună a murdăriei și grăsimilor, ca să nu mai vorbim de eliminarea bacteriilor.

Economia de apă este un alt aspect important și un alt avantaj al mașinii de spălat vase. Mașina de spălat vase folosește cu cel puțin 33% mai puțină apă decât am folosi spălând manual, la spălarea aceleiași cantități de vase. Rezultatele obținute indică mai mult decât clar o eficiență mai ridicată a spălatului vaselor la mașină comparativ cu spălatul clasic, la chiuvetă. Economia de apă echivalează cu 9% din consumul total de resurse într-o locuință. În medie, se economisesc zilnic 30,6 litri de apă, dintre care 27,4 de apă caldă.

Când cumperi o mașină de spălat vase, trebuie să mai știi, pe lângă toate cele enumerate anterior, că acestea sunt de două tipuri: compacte (standard) sau încorporabile și semiîncorporabile. Primele pot fi așezate oriunde în casă, cu condiția să ai acces la țevile de racordare și scurgere, iar cele din urmă sunt destinate „ascunderii” lor în mobilier.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available