Stațiile de epurare din Caraș-Severin, în durerile (re)facerii. Află stadiul lucrărilor din cele 8 orașe!

Construcția și reabilitarea stațiilor de epurare din Reșița, Bocșa, Anina și Oravița, lucrări întrerupte după ce se executaseră 70% din prevederile contractuale, vor fi continuate de un nou antreprenor: o asociere în trei, în care se regăsesc firmele care au executat lucrările la stațiile de epurare din Băile Herculane, Moldova Nouă și Oțelu Roșu.

Aquacaraș a semnat cu Asocierea SC Gavella COM SRL – SC Terra MED SRL – SC Netenerg SERVICES SRL contractul de lucrări CL-03 privind „Construcția și reabilitarea Stațiilor de Epurare din Reșița, Bocșa, Anina, Oravița” din cadrul Proiectului „Fazarea proiectului Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Caraș – Severin”. Acesta avea o valoare totală de 33 milioane de lei, dar a fost reziliat la inițiativa antreprenorului, Asocierea SC Espina Obras Hidraulicas SA – SC Calor Group SRL.

Lucrările sunt în stadiu foarte avansat, aproape de finalizare (95%), la Oravița. La Bocșa și Reșița s-au realizat în proporție de 80%, la polul opus aflându-se situația de la Anina, cu doar 20%.

Conducerea Aquacaraș arăta, într-un raport de activitate pe anul 2019, că „ținând cont că lucrările se află în fază avansată de execuție la trei dintre obiective, progresul total fiind de aproximativ 70,2%, va fi foarte dificil procesul de reatribuire din cauza faptului că noul Antreprenor ar trebui să-și asume responsabilitatea costurilor garantate pe baza unui proces tehnologic conceput/elaborat de către altcineva, garanții ale unor echipamente alese de către un alt Antreprenor etc. Contractul neatribuit a fost publicat pe SICAP cu data limită de depunere a ofertelor 16.09.2019. Valoarea rămasă de contract: 9.000.000 lei”.

Realizat fizic în proporție de 70%, contractul și-a găsit un nou antreprenor abia acum, în condițiile în care valoarea lucrărilor rămase de executat a fost actualizată la 15 milioane de lei, cu termen de execuție 12 luni de la darea ordinului de începere a lucrării.

Semnarea acestui contract este anunțată la doar o zi după ce a avut loc inaugurarea Stației de Epurare a Apelor Uzate din Oțelu Roșu (foto). Lucrările fac obiectul Contractului de lucrări CL-04 „Construcția și reabilitarea Stațiilor de Epurare din Oțelu Roșu, Moldova Nouă,  Băile Herculane”, antreprenor fiind Asocierea Gavella COM – Terra MED. Termenul de dare în folosință și recepție de către beneficiari, unitățile administrativ teritoriale Băile Herculane, Moldova Nouă și Oțelu Roșu, este luna septembrie 2020. Doar Contractul de lucrări CL-05 pentru Stația de epurare din Caransebeș a fost finalizat, în 2017 chiar.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite