Măștile pentru elevi și profesori au ajuns în județ! Măsuri speciale în școli pentru Bac și Evaluarea Națională

Aproape 4.500 de absolvenți de gimnaziu și de liceu sunt asteptați anul acesta în Caraș-Severin să susțină examenele naționale, în condiții speciale de distanțare socială și de securitate sanitară.

Măștile de protecție pentru elevii care vor participa la cursurile de pregătire și la examenele naționale vor fi distribuite mâine, 30 mai, la unitățile de învățământ din județ. Este vorba despre 209.000 măști, care au fost achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării.

„De asemenea, în această săptămână, inspectorii școlari au monitorizat unitățile de învăţământ din județ, în contextul revenirii la școală a elevilor din clasele terminale în perioada 2-12 iunie 2020, pentru pregătirea examenelor naționale, cu o tematică care a vizat măsurile întreprinse pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Au fost luate măsuri astfel încât să fie asigurată o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate. De asemenea, nu este permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3 grade Celsius și va fi asigurată dezinfectarea suprafețelor expuse și se va respecta măsura distanțării fizice”, informează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa.

Concret, parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat. Cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților va măsura temperatura tuturor celor care intră în unitatea de învățământ. De asemenea, la intrare, trebuie asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini). În toate spațiile în care se vor desfășura activități cu elevii vor fi afișate mesaje de informare cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS CoV-2.

CITEȘTE ȘI: 1 iunie, valul 2 de relaxare. Cadou pentru români de Ziua Internațională a Copilului!

În ceea ce privește durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă, aceasta va fi de cel mult 3 ore pentru elevii de liceu, 2 ore pentru elevii de gimanziu și 4 ore pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale. Pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic. În sălile de clasă, activitățile se vor desfășura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanță de 2 metri între elevi, pe rânduri și între rânduri.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available