Material lemnos confiscat și amenzi de 25.000 de lei aplicate operatorilor economici în domeniu

Polițiști de la Serviciul de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute,  acțiuni comune pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic.

 

Pe parcursul săptămânii au fost efectuate controale privind circulația, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos, fiind verificați trei operatori economici din domeniu, în cazul cărora s-au constatat că au primit în depozit un volum total de 40,65 metri cubi de material lemnos, de diferite specii și sortimente, fără proveniență legală.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. De asemenea, au fost confiscați 40,65 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 8.000 de lei”, transmit polițiștii cărășeni.

 

Acțiunile polițiștilor cărășeni vor continuă și în perioada următoare.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite