Media 10 la Bac, după contestații. O absolventă a Colegiului Național Traian Doda din Caransebeș a răsturnat ierarhia pe județ

 

Ministerul Educației a afișat, astăzi, 7 iulie, rezultatele finale obținute de absolvenții studiilor liceale la probele scrise ale examenului național de Bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2023. După soluționarea contestațiilor, în Caraș-Severin este și o medie de 10, iar rata de promovare a crescut cu 1,51 puncte procentuale.

 

În urma soluționării celor 524 de contestații depuse după afișarea rezultatelor la probele examenului național de Bacalaureat, în Caraș-Severin rata de promovare a crescut de la 65,92% la 67,43%, sub media națională de 75% și mai mică decât cea înregistrată anul trecut, când 70,1% dintre candidații din județ au reușit să obțină cel puțin media 6. „În sesiunea iunie – iulie 2023 s-au înscris 1.696 de candidați și au promovat 1.029. Au mai promovat 23 de candidați după reevaluarea lucrărilor contestate, din totalul de 1.526 de candidați prezenți”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, Ion Moatăr.

 

După contestații, Caraș-Severin intră în rândul județelor cu cel puțin o medie generală 10 la Bacalaureat. Aceasta a fost obținută de o absolventă a Colegiului Național Traian Doda din Caransebeș – specializarea Matematică-Informatică, Anca Stanoev, care, inițial, avusese media generală 9,85 și se situa pe locul al doilea în ierarhia județeană. Aceasta a depus contestație la Limba și literatura română și, în urma reevaluării lucrării, nota a fost mărită de la 9,55 la 10.

 

La nivel național, după evaluarea contestațiilor, se înregistrează 94.004 candidați promovați, cu 2.758 de candidați mai mult, comparativ cu rezultatele inițiale, iar rata de promovare a crescut cu 2,2%, fiind de  75%.

 

Explicație foto: Zecista Anca Stanoev și diriginta acesteia, prof. Andra Stroe. Credit foto: Dennis Cordelea (sursă: carasinfo.ro)

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite