Meșteșuguri tradiționale reînviate în Banat: confecționarea de arme [FOTO]

Constatăm că, pe vreme de pandemie, reînvie, pe ici, pe colo, în Caraș-Severin, meșteșuguri cândva tradiționale pentru bănățeni.

Concluzia este îndreptățită, după ce, ieri, o armă de vânătoare confecționată artizanal a fost ridicată de către polițiști din scorbura unui copac. Descoperirea a fost făcută într-o pădure de pe raza orașului Bocșa.

„În urma activităților investigative desfășurate în cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, tot în cursul serii de ieri, poliţiştii au ridicat aproape 200 de proiectile și cartușe de vânătoare, o parte dintre ele posibil încărcate artizanal, un pat de pușcă, recipiente ce conțineau pulbere asemănătoare prafului de pușcă, precum și alte obiecte folosite la confecționarea cartușelor de vânătoare.

Din cercetările efectuate, a rezultat presupunerea rezonabilă că aceste obiecte ar fi fost confecționate și deținute, în mod ilegal, la domiciliu, de un bărbat de 45 ani, din Bocșa, actualmente încarcerat în penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, transmite inspectorul Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Întreaga cantitate de arme, proiectile și cartușe de vânătoare și celelalte obiecte a fost ridicată de polițiști în vederea confiscării. „Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai menționează polițiștii.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite