Microciparea câinilor este obligatorie. Cărășenii depistați că nu au respectat această prevedere legală au fost sancționați

 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin au aplicat, de la începutul anului, 30 de amenzi pentru nerespectarea obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a câinilor, precum și pentru nerespectarea condițiilor de bunăstare a animalelor.

 

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligația legală de a identifica exemplarele canine prin microcipare. Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. Totodată, proprietarii de câini sunt obligați să notifice medicul veterinar, în termen de șapte zile, evenimentele referitoare la animal: vânzare, cumpărare, pierdere, dispariție, furt, donație, moarte. „Câinii neidentificați și neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a acestora”, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

De la începutul acestui an, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei pentru nerespectarea acestei obligații, dar și pentru nerespectarea condițiilor de bunăstare a animalelor. „Orice deținător de animale are obligația să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, dar și asistență medicală”, precizează polițiștii. Nerespectarea acestei prevederi legislative se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite