Ministrul Tătaru, de Ziua Mondială a Sănătății: Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă

Fiecare viaţă salvată contează! – este mesajul transmis azi, 7 aprilie, de ministrul Nelu Tătaru, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, tuturor celor care activează în acest domeniu. „Profesionalismul și umanitatea fiecărui medic vor ieși acum în față”, subliniază ministrul Sănătății.

„Transmit un gând de apreciere şi încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă, direcţiile de sănătate publică, Ministerul Sănătăţii şi care fac posibilă funcţionarea acestora în aceste zile în care cu toţii suntem greu încercaţi”, a afirmat ministrul.

În opinia sa, acesta este „cel mai dificil 7 aprilie” din ultima perioadă. „Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convingerea că împreună vom trece şi peste această provocare. Personalul din sistem a ştiut să se mobilizeze şi să îşi adune forţele atunci când a fost nevoie. Ştim să ne onorăm meseria!”, a menţionat Tătaru.

El a salutat activitatea asistenţilor medicali şi a moaşelor şi a subliniat rolul vital pe care aceştia îl joacă în menţinerea sănătăţii cetăţenilor „în special în acest timp”.

„Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie la fel ca cele asigurate pacienţilor din Europa, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii. Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr – autorităţi şi societate. La mulţi ani! România are nevoie de noi! Fiecare viaţă salvată contează!”, a spus Nelu Tătaru.

Sursa: agerpres.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available