În Caraș-Severin, doar 23 de cazuri COVID-19 comunicate oficial

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de GCS, în Caraș-Severin au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, două noi cazuri de infectare cu coronavirus. Nu știm, însă, dacă sunt cazuri noi, confirmate în acest interval orar, sau cazuri mai vechi care abia acum au fost trecute în statistica oficială!

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, de la începutul pandemiei până astăzi la ora 13, în Caraș-Severin au fost confirmate 23 de cazuri de infectare cu coronavirus. Cifra dată de GCS este, în continuare, mai mică decât cea comunicată oficial de DSP Caraș-Severin încă de sâmbătă, 4 aprilie: 24 de cazuri. Și, în continuare, nu există nicio explicație ofiicală pentru această diferență!

La nivel național, GCS informează că, „până astăzi, 7 aprilie, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 460 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 182 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”.

CITEȘTE ȘI: GCS insistă: Autoritățile din Caraș-Șeverin nu dau cifre corecte!

În ceea ce privește izolarea la domiciliu, de la începutul aplicării acestei măsuri, în Caraș-Severin au fost nevoite să stea în case, timp de 14 zile, peste 3.700 de persoane. Majoritatea dintre acestea au ajuns la finalul perioadei de restricție, în momentul de față mai fiind în izolare la domiciliu 993 de cărășeni. Alte 374 de persoane sunt, în prezent, în carantină instituționalizată.

În contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, pe parcursul zilei de ieri, în județ au acționat 414 polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari. Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, au fost aplicate 104 amenzi în valoare de 355.000 de lei.

 

Sursă foto: arhivă resita.ro din 15 martie 2020

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite