COVID-19. GCS insistă: Autoritățile din Caraș-Șeverin nu dau cifre corecte!

La 48 de ore de când anunțau 24 de cazuri COVID-19 confirmate în județ, autoritățile din Caraș-Severin încă nu au reușit să explice de ce, la nivel central, au ajuns cu totul alte cifre. Drept dovadă stă cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică, de astăzi de la ora 13, unde Caraș-Severin apare, la fel ca ieri, cu 21 de cazuri!

Potrivit informațiilor oficiale oferite de GCS, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin nu a mai fost confirmat niciun caz nou de infectare cu coronavirus. O veste bună pe care, însă, nu știm dacă trebuie să o luăm de bună, atâta timp cât autoritățile județene încă nu au reușit să elucideze misterul scăderii, de la o zi la alta, a numărului de cazuri confirmate. Asta după ce, sâmbătă, anunțau existența a 24 de cazuri pentru ca, 24 de ore mai târziu, numărul comunicat oficial să fie mai mic, 21. Fără niciun fel de explicație.

De fapt, o explicație a încercat să dea, în această dimineață, Direcția de Sănătate Publică. Instituție care insistă să sublinieze că raportează corect, dar că, probabil, cazurile se mai pierd undeva pe traseul birocratic DSP – Comitetul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției – Institutul Național de Sănătate Publică – GCS. Fără să își asume cineva aceste erori și fără să le corecteze!

„Raportările DSP – corecte, pentru că vin pe măsură ce apar cazuri confirmate, în urma buletinelor eliberate de unitățile sanitare care interpretează rezultatul testelor – merg la Comitetul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, constituit la nivelul ISU Caraș-Severin, acolo unde este alocat și un medic din partea DSP. Centralizarea datelor e realizată de Institutul Național de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, apoi aceste date ajung la Grupul de Comunicare Strategică, care este abilitat să le comunice opiniei publice”, explică DSP traseul informațional, prin intermediul unui comunicat semnat de Compartimentul de Comunicare și Relații Publice.

Așadar, toate sunt instituții și structuri ale statului care, însă, nu reușesc să sincronizeze datele, lucru confirmat chiar de DSP Caraș-Severin, în același comunicat: „Se poate ca, pe parcurs, din cauza orelor diferite de raportare și actualizare între entități, să apară discordanțe, dar vă asigurăm că ele sunt actualizate și nimeni nu are interesul să ascundă nimic. Există dovezi concrete în acest sens și are cine să le verifice”.

Deocamdată, însă, au trecut 48 de ore și autoritățile nu au reușit să actualizeze numărul cazurilor confirmate în Caraș-Severin. Oficial, potrivit GCS, în continuare sunt 21 de cazuri, cu 3 mai puține decât informa sâmbătă, tot oficial, DSP Caraș-Severin! Altfel spus, GCS insistă cu cifre care contrazic DSP-ul!

La nivel național, GCS raportează, astăzi, 193 de noi cazuri de îmbolnăvire, numărul total ajungând la 4.057 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus.

CITEȘTE ȘI: COVID-19. Comunicare virusată. Cine dezinformează?

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite