Digurile și barajele din Caraș-Severin dau de lucru personalului ABA Banat

Administrația Bazinală de Apă Banat nu are activități blocate pe perioada stării de urgență, în pofida crizei majore determinate de pandemia de COVID-19.

În aceste zile, Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), respectând măsurile sanitare și de distanțare socială impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor având șase priorități de acțiune, informează Compartimentul  de presă al ABA Banat. Acestea sunt următoarele:

  • Râurile sunt supravegheate permanent în secțiunile stațiilor hidrometrice de către muncitorii hidrometri, asigurându-se astfel veghea hidrologică (constatarea apariției unor fenomene periculoase pe cursurile de apă).
  • Lucrările de întreținere și mentenanță a infrastructurii de apărare (diguri, baraje) continuă conform programării din Planul de Gospodărire a Apelor pe 2020, fiind asigurate de personalul Sistemelor de Gospodărire a Apelor Timiș și Caraș-Severin.
  • Laboratorul de calitate a apelor ABA Banat monitorizează în continuare calitatea apei din râurile și lacurile aflate în spațiul hidrografic Banat, precum și a apelor subterane. În această perioadă, echipe de specialiști ai ABA Banat merg pe teren pentru a preleva probe de apă.
  • Serviciul Avize-Autorizații asigură desfășurarea activității la birou prin minim de personal, prin preluarea documentațiilor necesare avizării/ autorizării prin mijloace electronice (email: dispecer@dab.rowater.ro,  avize_autorizatii@yahoo.com).

Conducerea ABA Banat menționează că avizele/ autorizațiile de gospodărire a apelor care expiră în această perioadă își prelungesc valabilitatea, datorită Decretului Președintelui României nr. 195/16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în care se precizează că documentele eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență își vor păstra valabilitatea.

  • Inspectorii Apelor ABA Banat rezolvă doar sesizările ce necesită verificări la fața locului și situațiile de urgență ce pot apărea  (poluări accidentale pe ape, accidente la construcții hidrotehnice).
  • Stadiul lucrărilor de investiții derulate de ABA Banat în această perioadă este verificat de angajații  Serviciului de Promovare Investiții-Urmărire Investiții.

„Suntem aici pentru dumneavoastră, ca să garantăm servicii pentru o apă curată, atât de necesară nouă tuturor, și în cantitate suficientă astfel încât să fie asigurat, fără restricții, accesul la apă a populației. Vă încredințăm că, și în aceste momente dificile, toți colegii continuă să-și facă serios treaba, cu aceiași implicare, pentru a veni în sprijinul cerințelor de gospodărire a apelor pe care dumneavoastă ni le înaintați”, transmite conducerea ABA Banat.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite