Amenzi de 800.000 de lei aplicate cărășenilor în weekend din cauza încălcării ordonanțelor militare!

Aproximativ 350 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat în weekend 135 de misiuni specifice pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, soldate cu amenzi de aproape 800.000 de lei.

„Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării”, transmit autoritățile județene.

Astfel, duminică, 5 aprilie, 368 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au desfășurat 71 de misiuni specifice. Au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, din care 3 aplicate unor societăți comerciale, în valoare totală de 429.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației.

Cu o zi mai devreme, în 4 aprilie, 340 de „gradați” au luat parte la 64 de misiuni antiCOVID și au aplicat 111 sancțiuni, însumând 350.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Autoritățile au oferit și un exemplu concret privind un contravenient: „Cu ocazia acestor verificări, în 4 aprilie, politiștii cărășeni au identificat un bărbat de 40 de ani, care nu respecta măsura izolării la domiciliu, fiind găsit ulterior, pe stradă, într-un autoturism. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar față de acesta a fost dispusă măsura introducerii în carantină instituționalizată pentru o nouă perioadă de 14 zile”.

În cele două zile de weekend, au fost conduse în centrele de carantină 64 de persoane și au fost verificate 1696 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/ carantină.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite