COVID-19. Comunicare virusată. Cine dezinformează?

După ce, ieri, Direcția de Sănătate Publică informa oficial că în Caraș-Severin erau, la ora 13.30, 24 de cazuri confirmate de COVID-19, astăzi, în informarea Grupului de Comunicare Strategică, județul nostru apare cu 21 de cazuri. Unde s-au pierdut celelalte 3… nimeni nu ne-a putut lămuri!

Deși, încă de la începutul epidemiei COVID-19, autoritățile ne recomandă, insistent, pe toate canalele, să ne informăm doar din surse oficiale, până acum acestea s-au dovedit a fi cele mai… instabile. Nu puține au fost cazurile în care Grupul de Comunicare Strategică, singura entitate abilitată să furnizeze informații oficiale despre evoluția cazurilor de infectare cu coronavirus, a revenit cu modificări asupra datelor făcute publice, inclusiv în ceea ce privește raportarea eronată a unor decese.

Iar în ceea ce privește raportarea pe fiecare județ în parte a cazurilor COVID-19, neconcordanțele se țin lanț. Astăzi la ora 13, oficial, conform Grupului de Comunicare Strategică, în Caraș-Severin erau 21 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus. Cu 4 mai multe decât anunța, aceeași sursă, ieri la ora 10 (17 cazuri), dar cu 3 mai puține decât apărea într-un comunicat al DSP Caraș-Severin emis după ora 13 (24 cazuri). De unde această diferență nu am reușit să aflăm.

CITEȘTE ȘI: COVID-19. În Caraș-Severin, 7 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Singurele informații suplimentare pe care le-a mai oferit, astăzi, DSP Caraș-Severin se referă la faptul că „16 persoane se află internate în cele două mari spitale din Caraș-Severin, Reșița și Caransebeș” și că „numărul persoanelor decedate a rămas același: persoana din Caraș-Severin care a decedat la Timișoara și cealaltă, femeia de 53 de ani care a decedat la Reșița”. În total, așadar, ar fi vorba despre 18 cazuri confirmate. Nu 24, nici măcar 21! Se poate presupune că diferența ar fi dată de cazurile vindecate, însă această informație nu a mai fost furnizată oficial. După ce, inițial, Caraș-Severin a raportat mai multe cazuri vindecate decât confirmate, apoi a raportat cazurile vindecate la Timișoara, 5 la număr, acum DSP informează că nu are o situație a cazurilor vindecate.

La nivel național, conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate 3.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 374 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 148 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”.

CITEȘTE ȘI: DESECRETIZAREA numărului de cazuri COVID din Caraș-Severin scoate la iveală un FAKE-NEWS transmis zilnic de GCS!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite