Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu preia interimatul la Agricultură

 

Vicepremier și ministru al Transporturilor, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a fost desemnat astăzi ministru interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, după demisia lui Adrian Chesnoiu, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu.

 

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 27 iunie 2022, următoarele decrete: Decret prin care se ia act de demisia domnului Adrian-Ionuț Chesnoiu, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului și Decret de desemnare a domnului Sorin Mihai Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor şi infrastructurii, ca ministru al agriculturii și dezvoltării rurale, interimar”, informează Administrația Prezidențială.

 

Potrivit DNA, în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul Adrian Chesnoiu ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene. Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați „agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, trei au promovat concursurile respective. La intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei.

 

DNA anunțase joi că a trimis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul și deputatul Adrian Chesnoiu. Deși susține că este nevinovat, acesta a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a autosuspendat din PSD. Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available