Patru persoane accidentate pe munte, salvate cu ajutorul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Montan Caransebeș

 

Intervențiile pentru salvarea celor patru persoane s-au desfășurat în sistem integrat, echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Montan Caransebeș acționând alături de salvamontiști și de personal specializat în medicina de urgență.

 

Echipajul elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aeromedical Montan Caransebeș a intervenit alături de salvatori montani din cadrul Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin și de personal medical din cadrul UPU-SMURD Caransebeș pentru salvarea, cu troliul, a patru persoane care s-au accidentat pe munte în weekendul care a trecut. „Colegii noștri au oferit suport aerian colegilor de la Salvamont, intervenind pentru recuperarea, cu troliul, a persoanelor accidentate și transportarea acestora, pe calea aerului, la unități spitalicești”, informează Inspectoratul General de Aviație, în subordinea căruia se află Punctul de Operare Aeromedical Montan Caransebeș.

 

 

Punctul de Operare Aeromedical Montan Caransebeș a fost operaționalizat la finalul anului trecut, fiind prima structură de acest gen activă la nivel național. În primele șase luni de activitate, echipajul de aici a intervenit, în sistem integrat, pentru salvarea a 162 de persoane, victime ale accidentelor, majoritatea produse în zonele montane, precum și pacienți critici care au necesitat să fie transferați în alte unități spitalicești.

 

În acest an vor mai fi operaționalizate în țară încă două puncte aeromedical montane, la Brașov și Câmpulung Moldovenesc.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite