Mircea Cavadia, comemorat la Biblioteca Germană

Cunoscutul scriitor și jurnalist Mircea Cavadia va fi comemorat la Biblioteca Germană din Reșița, marți, 6 octombrie, zi în care „nea Mircea” ar fi împlinit 70 de ani.

Prozator, dramaturg, umorist și ziarist, Mircea Cavadia a semnat mii de editoriale și materiale jurnalistice în cele mai prestigioase publicații ale județului, dar și în reviste literare de anvergură națională. A fost redactor-șef al ziarului „Timpul” și director al ziarului „24 de Ore, cotidianul Banatului”, cele mai importante publicații tipărite apărute în Caraș-Severin de la revoluție încoace.

O voce critică, dar și plină de umor în același timp, Mircea Cavadia, din 2010 Cetățean de Onoare al județului Caraș-Severin, ne-a părăsit în anul 2015, la numai 65 de ani. De atunci, reșițenii (și nu numai) l-au comemorat an de an fie printr-un festival de umor, fie prin astfel de dezbateri literare organizate, ca și cea de anul acesta, la Biblioteca Germană din municipiu.

Acțiunea din acest an, care va începe mâine la ora 16, îi are ca parteneri și pe Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” și FDGR Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite