Test de sinceritate pentru managerul Filipescu! Romeo Dunca: „A fi sau a nu fi depinde câteodată de un fir de ață”

Romeo Dunca, președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin, nu pierde deloc timpul până la instalarea în funcție. După două vizite-blitz efectuate la sediile CJ și Aquacaraș, liberalul are deja planificată o nouă întâlnire cu managerul societății de apă și canalizare, căruia i-a dat o listă de teme ce trebuie rezolvate de Gheorghe Filipescu până mâine dimineață.

„Marți, la 10.30, voi face o vizită la Aquacaraș. Dl Filipescu mi-a făcut o impresie bună la prima întâlnire, deși nu am văzut niciun document. Sunt convins că înțelege mersul lucrurilor la această companie și, prin urmare, aștept răspunsuri competente și extrem de sincere de la acesta. A fi sau a nu fi depinde câteodată de un fir de ață. Acum, în cazul acestui domn, analizăm sinceritatea sa. Deciziile manageriale din trecut puteau fi determinate de mediul nesănătos din politica făcută la vârful județului, așa că marți importantă va fi sinceritatea managerului acestei firme”, transmite Romeo Dunca printr-un mesaj postat aseară pe pagina sa de Facebook. Acesta lasă de înțeles, astfel, că îi cere lui Filipescu să recunoască, de exemplu, dacă s-au făcut presiuni politice asupra sa pentru favorizarea anumitor firme „de casă” de către Aquacaraș sau pentru angajarea de personal pe criterii mai puțin ortodoxe. 

„În numele celor 51.000 de cărășeni care și-au pus încrederea în mine”

Președintele ales al CJ își argumentează demersurile din aceste zile prin cele 51.000 de voturi exprimate în favoarea sa la alegerile din 27 septembrie, care, subliniază Romeo Dunca, îi dau legitimitatea întrebărilor pe care le va pune celor ce conduc instituțiile și societățile subordonate Consiliului Județean: „De fapt, acestea nu sunt întrebările mele, ci ale celor 51000 de oameni din județ care și-au pus încrederea în mine și care doresc, printre altele, să afle în amănunt ce se întâmplă la Aquacaraș. După care le vom lua pe toate pe rând. Probabil joi, va urma o vizită la Direcția de Drumuri Județene ș.a.m.d…”.

Așadar, arată Dunca în continuare, „lumea e curioasă atât de competența, cât și de apartenența politică a șefilor din această companie. La fel și eu, iar pentru acest lucru, domnule Filipescu, pentru a lămuri acest aspect, vă rog ca luni (azi, n.r.) să pregătiți:

1. O listă în ordinea valorică descrescătoare cu primele 30 de poziții din grila de salarizare și ultimele 30 de la Aquacaraș. În dreptul venitului fiecărei persoane să fie trecută funcția, studiile necesare acestui post pe care respectivul e încadrat, studiile pe care respectivul(a) le are, precum și locul de muncă și funcția deținute anterior angajării la Aquacaraș. Plus apartenența politică, dacă e cazul, și persoana care l-a recomandat dacă angajarea e făcută în perioada în care la conducerea firmei se afla actualul manager. Venitul lunar trebuie să cuprindă absolut toate sumele încasate (prime, sporuri vechime etc.).

2. Lista tuturor firmelor care au primit lucrări de investiții, reparații și întreținere cu sumele din contracte și stadiul acestora, începând din 2016, din momentul alegerii noii conduceri a CJ Caraș-Severin și până în prezent. Așadar, situația la zi a acestor contracte, a celor finalizate și plătite integral, a celor reziliate, dar și a contractelor în curs de executare fără sincope. Precum și situația litigiilor.

3. Rezultatele financiare pe 2016, 2017, 2018, 2019 și balanța la sfârșitul lunii iunie 2020.

4. Numărul de abonați pe fiecare an de exercițiu financiar și evoluția prețului la apă și canal, astfel încât să înțeleg dacă scăderea pierderii e legată de creșterea de preț sau de reducerea de cheltuieli.

Ne vedem marți, domnule Filipescu, iar sinceritatea și promptitudinea răspunsului dvs. îmi va arăta dacă buna impresie făcută la prima întâlnire e întemeiată sau nu”, își încheie Romeo Dunca mesajul public adresat managerului Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

Zâmbetele dinaintea… furtunii?

Noul președinte ales al CJ și-a alocat o zi întreagă pentru această vizită la Aquacaraș. El va fi însoțit de un consilier specializat pe probleme economice, dar foarte probabil și de unul dintre primarii contestatari ai lui Filipescu, edilul reales al comunei Glimboca, Petru Crîsnic, invitat de Romeo Dunca să-l însoțească în acest demers. „Vă rog și pe dv., dle Tică Crîsnic, având în vedere că sunteți de specialitate, să mă însoțiți marți la vizita de la Aquacaraș. Cât despre zâmbetele de la prima întâlnire cu șeful companiei… câteodată după soare vine și furtuna”, i-a transmis Dunca lui Crîsnic, după ce acesta din urmă își exprimase temerea că președintele ales al CJ ar fi căzut la pace cu Filipescu după întâlnirea de săptămâna trecută.

„D-le Romeo Dunca, societatea Aquacaraș este de la director până la ultimul paznic cloaca PSD-ului din județ, toți bineînțeles ocupând funcția prin «concurs», dar înainte de a intra trebuia arătat carnetul de partid. Având în vedere activitatea mea de absolvent al Politehnicii din Timișoara, Facultatea de Mecanică, angajat al Grupului de Gospodărire comunală Timiș (1986-1990) cititor constatator apometre și verificator, mai apoi de inginer, șef de atelier și șef secție RAUS, director Mecano-Energetic la uzina din Oțelu Roșu (1992-2002), și de viceprimar (2002-2004), primar (2004- prezent), cred că am experiența necesară de a sta în bancă cu șefii instituției și ai punctelor de lucru Aquacaraș, fiind convins că cunosc termenii de debit, apometre, racorduri, statica, cinematica și dinamica fluidelor sau mai simplu diametrul țolului (25,4 mm, sunt convins că îl cunoașteți) sau privind managementul unei instituții sau unei societăți comerciale. D-le Romeo Dunca, v-aș ruga să aprofundați proverbul românesc «peștele de la cap se împute»!” – acesta este doar o parte din mesajul public al primarului Petru Crîsnic care l-a determinat pe Dunca să-l invite la discuțiile de mâine cu managerul societății Aquacaraș, Gheorghe Filipescu.

Următorul pe lista președintelui Dunca este omul pus de PSD în fruntea Direcției de Drumuri Județene. „Joi ne vedem cu dl director Stika de la Drumuri. Sper să găsească timp!”, mai scrie Dunca pe pagina sa de Facebook, urmărită după 27 septembrie de tot mai mulți pesediști și apropiați ai acestora care în ultimii patru ani au primit funcții în administrația județeană pe bază de carnet de partid.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available