Misiune imposibilă pentru noul manager al Spitalului Județean? Dr. Cosmin Librimir: „Nu sunt Dumnezeu, dar voi face tot ce îmi stă în putință pentru a îndrepta lucrurile”

 

Numit recent în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa (SJUR), medicul Cosmin Librimir nu are o misiune deloc uşoară, însă dă asigurări că, împreună cu colegii şi cu sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, va face tot posibilul pentru a redresa situaţia unităţii medicale.

 

Medicul Cosmin Librimir a ocupat, în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi, luna trecută, a fost numit în cea de manager interimar al spitalului, în locul Alinei Stancovici, care a fost revocată din funcție ca urmare a creșterii continue a arieratelor SJUR.

 

Printr-o postare pe pagina sa de socializare, Cosmin Librimir explică de ce a acceptat această provocare: „Îmi lipseau problemele și liniștea? Nu, chiar aveam nevoie de liniște, dar am considerat că trebuie să încerc să îndrept lucrurile, atât cât poate un om, mai mult de jumătate din viața mea fiind alături de pacienți! 

Nu voi spune ce a făcut sau nu a făcut conducerea anterioară, nefiind în măsură să judec pe nimeni. Odată cu această funcție, am intrat și aici cu jurământul lui Hipocrat deasupra capului, acum fiind răspunzător nu doar pentru pacientul pe care îl tratez, fiind răspunzător pentru toți! (…) Nu sunt Dumnezeu, dar voi face tot ce îmi stă în putință pentru a îndrepta lucrurile. Nu sunt un adept al laurilor gloriei sau al vanității, mulțumirea mea profesională și interioară fiind pacientul care pleacă pe poarta spitalului sănătos!”.

 

Noul manager se bazează, în încercarea sa de a resuscita spitalul, atât pe sprijinul colegilor, cât şi pe cel al autorităţilor, colaboarea fiind cuvântul cheie în demersurile sale: „Poate nu mă vedeți îmbrăcat la patru ace, dar port pe mine haina nobilă a moralității, înainte de a fi medic sau manager sunt un om la fel ca și voi! De la început am primit susținere morală din partea colegilor și a multor oameni, unii pe care nici nu îi cunosc, probabil mi-au fost pacienți. Voi pune accent pe colaborare și comunicare între mine și personalul medical sau serviciile din cadrul spitalului. Doar împreună putem identifica cât mai corect problemele și rezolvarea acestora cât mai mult posibil. Asemenea am găsit o bună colaborare și înțelegere la Prefectură, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșiţa, Casa de Asigurări de Sănătate, Direcția de Sănătate Publică, și mulți alții din diferite instituții. Probabil se datorează faptului că sunt deschis colaborării în interesul instituției pe care voi încerca să o vindec atât cât îmi stă în putință”. Cosmin Librimir precizează că aşteaptă sugestii şi sfaturi de la toţi cei care doresc să pună umărul la rezolvarea probelemor cu care se confruntă spitalul: „Nu doresc a fi un maestru al vorbelor, prefer a fi un ucenic ce construiește bine! Mă consult cu multă lume, nimeni nu s-a născut învățat, tocmai de aceea consider că buna colaborare nu poate fi decât benefică. Chiar sunt deschis la ajutor, opinii sau sfaturi din partea dumneavoastră, oricine ați fi, pe care cu siguranță le voi analiza și voi ține cont, lucru care este posibil să îl regăsiți la un moment dat în deciziile mele ca manager”.

 

De asemenea, Cosmin Librimir a ţinut să le răspundă şi celor care şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de capacitatea sa de a îndeplini toate sarcinile pe care şi le-a asumat, în condiţiile în care este şi cadru ddiactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara: „Da, dragii mei, port și onoarea de a fi cadru didactic și o voi face în continuare în timpul meu liber, fără a afecta îndatoririle de manager! Sunt dator să împărtășesc experiența mea viitorilor medici care vă vor trata pe dumneavoastră! În același timp, învăț alături de ei și îmi reînnoiesc cunoștințele medicale, medicina avansând continuu! Faptul că lucrez asupra mea, la dezvoltarea mea profesională, cred că este un motiv de mândrie, nicidecum de ură sau poate invidie!”.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available