Misiuni complexe ale pompierilor cărășeni! 30 de intervenții în Caraș-Severin ale salvatorilor ISU Semenic

 

Weekendul trecut, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” au participat la un număr de 30 intervenţii şi misiuni în zona de competență.

 

Pompierii militari cărășeni au intervenit la sfârșitul săptămînii trecute pentru stingerea a opt incendii. Cinci dintre acestea s-au înregistrat la vegetaţie uscată, iar celelalte s-au produs la o anexă gospodărească din localitatea Ramna, la acoperişul unei magazii din localitatea Caransebeş şi la un utilaj agricol din localitatea Măureni.

 

Sâmbătă, în localitatea Măureni, pompierii reşiţeni, împreună cu cei voluntari, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol (combină). Flăcările s-au extins la un lan de grâu din apropierea acestuia. În urma incendiului au ars în totalitate combina agricolă şi aproximativ 5 ha din lanul de grâu. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

 

În ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie uscată, acestea s-au produs în localităţile Reşiţa, Caransebeş, Jupa, Brebu Nou şi Răcăşdia. În localitatea Răcăşdia, flăcările s-au extins cu repeziciune şi la un lan de grâu, existând riscul de propagare la întreaga cultură de aproximativ 18 ha. Prin intervenţia promptă a pompierilor s-a reuşit limitarea pagubelor, fiind afectate doar 2 ha. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise.

 

De asemenea, un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş a asigurat misiuni specifice în domeniul situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării evenimentului Festivalul Take Off din Caransebeş.

 

În perioada menţionată, echipajele SMURD au intervenit la un număr de 17 solicitări  pentru acordarea primului ajutor calificat.

 

În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical persoanelor aflate în dificultate”, transmite ISU Semenic.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite