Mizerie și produse expirate în restaurante și fast-food-uri din Caransebeș. Cinci unități au fost închise temporar

 

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Vest a controlat, ieri, 11 octombrie, șase unități de alimentație publică din municipiul Caransebeș. Inspectorii au aplicat nouă amenzi și au oprit temporar activitatea în cinci locații.

 

Restaurantele Gugulanu, Cafe Nostra, Roberto și Casa Jolie, Hamburgeria Pafi’s și Shaorma Pafi’s sunt cele șase unități de alimentație publică din Caransebeș care au fost controlate ieri de CRPC Vest. În cinci dintre acestea – Restaurantul Gugulanu, Hamburgeria Pafi’s, Shaorma Pafi’s, Restaurantul Cafe Nostra și Restaurantul Roberto – neregulile au fost atât de grave încât inspectorii au dispus închiderea temporară până la remedierea deficiențelor.

 

„Principalele abateri de la legislație constate au fost: practici comerciale incorecte; produse preparate și materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității acestora; diverse preparate cu modificări organoleptice; nerespectarea condițiilor de depozitare recomandate de producător; spațiu de preparare insalubru; spații de depozitare, refrigerare și congelare neigienizate; materii prime în afara datei limite de consum (expirate); nerespectarea Ordinului ANPC privind furnizarea de informații la comercializarea mâncărurilor furnizate de unitățile de restaurație colectivă în lista meniu și pe site; neinformarea consumatorilor cu privire la substanțele ce pot cauza alergii conform în lista meniu și pe site; neinformarea consumatorilor cu privire la faptul că pentru prepararea mâncărurilor se utilizează materii prime provenind din produse decongelate”, informează CRPC Vest într-un comunicat de presă.

 

În urma controalelor, pe lângă închiderea temporară a celor cinci unități de alimentație publică, inspectorii CRPC Vest au retras de la comercializare produsele neconforme și au aplicat nouă amenzi în cuantum total de 39.000 de lei lei, precum și nouă avertismente. De asemenea, au fost închise temporar site-urile unităților.

 

O acțiune de control asemănătoare s-a desfășurat și la Reșița, în urmă cu o săptămână. Și aceea s-a soldat cu închiderea temporară a cinci restaurante, firmele în cauză remediindu-și în mai puțin de 24 de ore deficiențele constatate.

 

Sursă foto: CRPC Vest

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available