Voluntarii au făcut județul Caraș-Severin mai curat. Peste 2.800 de saci cu gunoaie au fost strânși din 31 de localități

 

Asociația „Let’s Do It, România” a  centralizat rezultatele acțiunii de ecologizare ce s-a desfășurat în întreaga țară, luna trecută, cu ocazia Zilei Curățeniei Naționale.

 

2.430 de voluntari, dintre care mai mult de jumătate au fost elevi, au participat, în Caraș-Severin, la cea mai mare campanie de curățenie inițiată de Asociația „Let’s Do It, România” la nivel național. Acțiunile de ecologizare s-au desfășurat în 31 de localități din județ, cu implicarea unităților de învățământ și a unor instituții publice, voluntarii reușind să adune 2.831 saci cu deșeuri separate pe categorii: hârtie, sticlă, plastic, deșeuri menajere și deșeuri de moloz.

 

„Chiar dacă problema deșeurilor abandonate din județ nu a putut fi rezolvată într-o singură zi, prin acțiunea desfășurată și prin mobilizarea unui număr atât de mare de voluntari, credem că am reușit să punem în valoare puterea exemplului. Prin implicarea personală în astfel de acțiuni, voluntarii pot deveni exemple pentru alții și îi pot inspira să participe la inițiative similare și să fie mai atenți la felul în care se comportă atunci când vine vorba despre gestionarea deșeurilor. Împreună am demonstrat că este posibil să trăim într-o lume cu mai puține deșeuri abandonate. Mulțumim tuturor celor implicați și îi invităm pe locuitorii județului Caraș-Severin să sărbătorească Ziua Curățeniei Naționale în fiecare zi!”, a transmis coordonatorul județean al Asociației „Let’s Do It, România”, Daniel Toma.

 

La nivel național, 207.196 voluntari au participat la Ziua Curățeniei Naționale. Aceștia au adunat 217.303 saci cu deșeuri de pe străzi, parcuri, din păduri sau de pe malurile râurilor și ale lacurilor țării. Iar la nivel mondial, World CleanUp Day a însemnat peste 197 de țări care au făcut curățenie pe 16 septembrie, cu aproximativ 20.000.000 de voluntari implicați.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available