Moțiunea anti-Voiculescu, respinsă de coaliția aflată la guvernare

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, astăzi, moţiunea simplă pe Sănătate, depusă de PSD. Pentru moțiune au fost 140 de voturi, iar împotrivă – 161. S-a înregistrat şi o abţinere, iar doi dintre deputații prezenți au ales să nu voteze în niciun fel.

Moţiunea simplă intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni. Deputaţii PSD au cerut demisia ministrului Sănătăţii, motivând că în timpul care s-a scurs de la învestirea lui au văzut „atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”. În replică, Vlad Voiculescu (USR-PLUS) a spus că „autorul dezastrului din Sănătate este PSD și mafia pesedistă”.

Potrivit regulamentului, pentru ca moţiunea simplă să fi fost aprobată era necesar votul majorităţii deputaţilor prezenţi. În cazul de față, 153 de voturi. În favoarea moțiunii s-au exprimat însă doar 140 de parlamentari, deci moțiunea a fost respinsă. Dar chiar dacă ar fi fost altfel, demersul social-democraților nu putea avea efecte reale, în sensul că o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic. Așadar, dacă o astfel de moțiune este adoptată de Parlament, ministrul în cauză nu este automat demis.

Sursă foto: vice.com

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite