Muntele, tot mai căutat de turiști. Salvamontiștii au fost puși serios la treabă

Cele 74 de formaţii Salvamont, care activează în cele 24 de judeţe cu zonă montană, au intervenit până la jumătatea lunii august în aproape 300 de acţiuni de salvare.

„O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente. Luna august se confirmă ca luna cu cele mai multe accidente montane din an, cele 74 de formaţii Salvamont ce activează în cele 24 de judeţe cu zonă montană intervenind, doar până la jumătatea lunii, în aproape 300 de acţiuni de salvare”, precizează Salvamont România, duminică, într-o postare pe pagina de Facebook.

Numai duminică la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 28 de apeluri de urgenţă prin care se solicita intervenţia echipelor Salvamont.

Au fost primite 4 apeluri pentru Salvamont Borşa, câte trei apeluri pentru Salvamont Dâmboviţa, Salvamont Prahova – Buşteni, Salvamont Argeş, câte două apeluri la Salvamont Petroşani, Salvamont Suceava şi Salvamont Sibiu, câte un apel la Salvamont Vatra Dornei, Salvamont Herculane, Salvamont Gorj, Salvamont Vrancea, Salvamont Prahova – Azuga.

De asemenea, s-au mai primit un apel pentru judeţul Gorj, un apel pentru judeţul Hunedoara, două apeluri pentru judeţul Buzău şi un apel pentru judeţul Caraş-Severin.

În cazul acestor intervenţii, trei persoane au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, iar două cazuri au necesitat transport aerian cu elicopterul SMURD.

S-au mai primit 47 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Foto: Arhivă

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite