Muzeul Banatului Montan își pune în valoare colecțiile cu ajutorul Administrației Fondului Cultural Național

 

Muzeul Banatului Montan din Reșița a reușit să obțină finanțare prin Administrația Fondului Cultural Național pentru două proiecte de valorificare a colecțiilor muzeului – colecția de afișe de film și cea de etnografie.

 

„Afișul la vedere!” și „MBM Creativ” sunt cele două proiecte depuse de Muzeul Banatului Montan din Reșița și acceptate la finanțare de către Administrația Fondului Cultural Național în cadrul primei sesiuni de finanțare din acest an.

 

„Proiectul «Afișul la vedere!» presupune organizarea unei expoziții, digitalizarea afișelor și interacțiunea directă cu publicul, intenția noastră fiind aceea de a valorifica întreaga colecție de afișe a muzeului sub forma unui pachet complet de experiențe muzeale și pedagogice oferit familiilor cu copii”, a explicat managerul Muzeului Banatului Montan, Livia Magina. Proiectul „Afișul la vedere!” va fi primul episod dintr-o serie mai amplă – „Colecții la vedere!”.

 

În ceea ce privește celălalt proiect câștigător – „MBM Creativ” – „este un proiect prin care Muzeul Banatului Montan își resetează viziunea de prezentare a colecțiilor deținute, prin cointeresarea creativilor în proiecte de intervenție artistică. Creațiile acestora vor fi sub forma unui dialog între obiectul ca sursă de inspirație și cel rezultat din procesul de interpretare artistică”, a explicat Livia Magina.

 

Valoarea totală a celor două proiecte este de 296.863 lei.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available