N-am acte, nu exist. Proiect-pilot în cartierul Câlnic din Reșița pentru intrarea în legalitate a așezărilor informale

 

Primăria Reșița, în parteneriat cu Asociația Make Better și Fundația Humanitas Pro Deo, derulează primul proiect din România ce vizează reglementarea unei așezări informale: „N-am acte, nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale”.

 

La sediul Primăriei Reșița a avut loc o întâlnire de lucru între partenerii proiectului „N-am acte, nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale” – Primăria Municipiului Reșița, Asociația Make Better și Fundația Humanitas Pro Deo Reșița – având ca scop reglementarea situației terenurilor și sprijinirea intrării în legalitate a celor ce locuiesc pe strada Bistra din cartierul Câlnic. Proiectul pune în aplicare noile prevederi legale privind așezările informale printr-un model pilot de intervenție urbanistică.

 

„Aceasta este una din zonele urbane marginalizate din oraș, locuită de o comunitate cu stare materială precară, cu locuințe în mare parte degradate, improvizate și fără forme legale. Scopul proiectului este să sprijine oamenii din comunitate care trăiesc acolo de zeci de ani să intre în legalitate și să obțină acte pentru terenurile pe care și-au construit casele. La întâlnirea la care am participat s-a pus în vedere un aspect foarte important, și anume că intervenția în cartierul Câlnic va permite și o restructurare urbanistică a zonei care va contribui la creșterea calității vieții oamenilor din cartier”, a declarat viceprimarul municipiului Reșița, Adrian Dacica.

 

Proiectul „N-am acte, nu exist. Model inovativ de intervenție participativă în așezări informale” este implementat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România (program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021).

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available