Ministerul Educației va deconta naveta pentru peste 1.000 de elevi din Caraș-Severin, în anul școlar 2022-2023

 

Ministerul Educației schimbă regulile privind decontarea transportului pentru elevii care învață în altă localitate. Potrivit proiectului de ordonanță aflat în dezbatere publică, elevii vor primi o alocație forfetară de transport.

 

Noile reguli privind transportul elevilor ar urma să intre în vigoare pe 25 septembrie, după ce proiectul de ordonanță propus de Ministerul Educației și aflat în dezbatere publică va fi adoptat de Guvern. Proiectul prevede schimbarea articolului 84 din Legea Educației Naționale 1/2011 cu modificările și completările ulterioare, elevii urmând să primească o sumă forfetară de 50 de lei/lună pentru distanţa de 3 kilometri, iar pentru distanţele ce depăşesc 3 kilometri, suma se suplimentează cu 5 lei/lună, pentru fiecare kilometru.

 

Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), în Caraș-Severin sunt 1.098 de elevi navetiști în anul școlar 2022-2023 pentru care transportul se decontează din bugetul Ministerului Educației – 28 de elevi de ciclu primar; 64 de gimnaziu și 1.006 de liceu/școală profesională – cei mai mulți dintre aceștia, 229, efectuând naveta pe o distanță între 10 și 15 kilometri. „Nu se iau în considerare elevii care beneficiază de transport școlar cu microbuzele sau autobuzele cu această destinație, puse la dispoziție de unitățile de învățământ sau unitățile administrativ-teritoriale”, precizează purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ioan Chiosa. În Caraș-Severin sunt 110 microbuze școlare funcționale.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite