16 situaţii de urgenţă gestionate de pompierii cărășeni în ultimele 24 de ore

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin au gestionat 16 situaţii de urgenţă în zona de competenţă în ultimele 24 de ore.

 

Pompierii cărășeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la cabluri electrice dezafectate, asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor în cazul unui accident rutier, căutarea unei persoane posibil înecate, precum şi alte misiuni în sprijinul comunităţilor.

 

În după-amiaza zilei de ieri, în urma unui apel prin SNUAU-112, s-a notificat faptul că un utilaj forestier (TAF) este căzut în apă, în lacul de acumulare Trei Ape. La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, astfel: un echipaj cu barcă pneumatică şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa, un echipaj medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin şi un echipaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brebu Nou. Deoarece nu existau informaţii cu privire la conducătorul utilajului, pompierii militari au desfăşurat acţiuni specifice de căutare, respectiv de sondare a apei. La ora retragerii echipajelor de intervenţie, persoana nu a fost găsită”, transmit oficialii ISU Caraș-Severin.

 

De asemenea, s-au înregistrat 11 intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi alte situaţii din categoria asistenţă persoane.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite