„N-aş fi crezut niciodată că cineva mă va ameninţa cu instanţa de judecată pentru că am adus locuri de muncă în oraşul Moldova Nouă”

Expresia a fost rostită de Ion Chisăliță, fost primar al orașului Moldova Nouă, candidat acum, la alegerile din 27 septembrie, împotriva primarului în funcție Adrian Torma.

Amenințarea a venit indirect, prin presă, de la actualul primar Adrian Torma, care, spune Chisăliță, s-a învățat mai tot timpul să arunce vina în altă parte. „La început au fost «lupişorii», aşa cum îi numea pe reprezentanţii PSD în Consiliul Local, apoi Guvernul PSD, iar acum, e rândul meu!”, afirmă Chisăliță. Asta pentru că „lupișorii”, sau Matei Lupu and comp., nu mai prezintă nicio amenințare pentru Torma, fostul primar PSD retrăgându-se din politică și preferând să se pensioneze după ce a părăsit, cu cântec, postul de prefect al județului Caraș-Severin. Acuza vizează firma Delphi Packard, cea care a deschis o fabrică de subansamble auto în Moldova Nouă în mandatul lui Ion Chisăliță și a închis fabrica în mandatul actual al lui Adrian Torma.

„Până şi firma familiei actualului primar şi-a mutat grosul activităţii economice în alte oraşe. Investește în ansambluri imobiliare în Timişoara, au deschis mari magazine în Oraviţa şi, de curând, Caransebeş, creând locuri de muncă pentru orăviţeni şi caransebeşeni, în contextul în care Moldova Nouă duce o lipsă acută de investitori. El ştia foarte bine aceste lucruri şi, cel mai probabil, Auto Alex nu a deschis niciun magazin de acest fel şi în oraşul pe care Adrian Torma clamează că îl iubeşte atât de mult, pentru că ştia că nu există putere de cumpărare şi ar fi rămas cu marfa pe rafturi. E un cerc vicios, nu sunt locuri de muncă, nu sunt bani care să se întoarcă în economia oraşului şi astfel nu poţi face profit”, a mai adăugat Ion Chisăliţă.

Candidatul liberal la Primăria Moldova Nouă, Ion Chisăliţă, susţine că după 27 septembrie, când va câştiga fotoliul de edil, oraşul va trebui să renască, printr-un efort comun: „După alegeri, vom readuce speranţa în Moldova Nouă, împreună. Am purtat deja câteva discuţii preliminare şi am convingerea că, aşa cum am reuşit o dată, voi izbândi şi a doua oară, atrăgând în oraşul Moldova Nouă investitori care să creeze locuri de muncă, iar oamenii să nu mai fie nevoiţi să-şi caute alinare în alte zări şi să poată rămâne în oraş pentru a trăi decent. De altfel, inclusiv planurile pe care le am în dezvoltarea turismului, şi nu numai, planuri pe care le voi dezvălui în perioada următoare, vor crea suficient de multe locuri de muncă pentru nevoile actuale ale oraşului”.

Întrebat dacă crede că Adrian Torma este vinovat de plecarea companiei Delphi din Moldova Nouă, Chisăliță a răspuns: „El poate să explice ce s-a întâmplat, dar Ion Chisăliță vă spune care este cauza: e lipsa de parteneriat! Acest parteneriat înseamnă obligații, muncă, respect, angajamente, o activitate care ia foarte mult timp. Fac o paranteză – la un moment dat, la mine în primărie a venit un portughez ca să purtăm o discuție și mă gândeam ce pot eu să îi răspund. Discuțiile au fost foarte tranșante și el m-a întrebat ce ofer eu firmei Delphi dacă hotărăsc să investească la Moldova Nouă. Eu le-am răspuns că ofer tot ce permite legea Statului Român și Primăriei Moldova Nouă. Știu că răspunsul i-a convins și în toate discuțiile au fost punctuali. Dacă am spus că până în data x se întâmplă ceva, s-a întâmplat. Aceste chestiuni rezolvă multe lucruri, nu vei avea succes dacă nu procedezi așa”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite