Fântâna cinetică din Reșița își va reîntâlni părintele! Concurs de idei pentru realizarea statuii sculptorului Constantin Lucaci [FOTO]

Primăria Reșița organizează, în perioada august-octombrie, un concurs pentru realizarea unei statui dedicate memoriei sculptorului Constantin Lucaci.

 

La 6 ani de la decesul maestrului și 36 de ani de la inaugurarea fântânii cinetice din centrul Reșiței, administrația locală a dat startul unui concurs prin care artiștii plastici să se întreacă în idei. Totul pentru realizarea unei statui în cinstea sculptorului Constantin Lucaci.

 

„Statuia care se va realiza la Reșița va avea o importanță deosebită sub aspectul semnificației. Astfel, opera de artă plastică care îl va reprezenta pe sculptorul Constantin Lucaci trebuie să aibă o valoare estetică pe care numai un concurs de creație o poate realiza. Concursul, deschis tuturor autorilor interesați, trebuie să încurajeze exprimarea creativității acestora, dar trebuie și să consacre o operă impunând prin sobrietatea discursului artistic, prin adecvarea elementelor acestuia și prin forța simbolică”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

 

O comisie de jurizare va selecta cea mai bună idee care să poată fi apoi executată de către câștigătorul concursului și amplasată ulterior în Centrul Civic al Reșiței. Propunerile pot fi depuse la sediul Primăriei Reșița până în 14 octombrie, iar câștigătorul va fi desemnat în 15 decembrie.

 

Pe lângă „simfonia lichidă” ce poate fi admirată în centrul Reșiței, maestrul Constantin Lucaci a conceput alte opt fântâni monumentale în mai multe orașe din România: Constanța (1971), Drobeta-Turnu Severin (1979), Vaslui (1981), Brăila, cu o cascadă de trei fântâni (1988-1992), Giurgiu (2000) și Alba lulia (2007).

 

Mai multe detalii despre concurs găsiți pe site-ul Primăriei Reșița, AICI!

Credit foto: Aurel Săndulescu

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite