„Ne asumăm continuarea tradiţiei de excelenţă a UCM Reşiţa S.A. – cea mai veche unitate industrială din ţară”

 

Ieri, 11 martie 2024, la sediul din București al Hidroelectrica, a fost semnat contractul de vânzare a afacerii UCM Reşiţa către Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice.

 

Documentul parafat ieri de reprezentanții UCMH și cei ai Consorțiului de administratori judiciari ai UCMR este „actul final al tranzacției și atestă îndeplinirea tuturor condițiilor de către părți, precum și plata prețului de către cumpărător, respectiv suma de 67.879.000 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de Hidroelectrica SA, asociatul unic al societății nou-create Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice SRL.

 

Tranzacția include, potrivit administratorului judiciar Euro Insol, toate activele UCMR, know how-ul, contractele în derulare, brevetele şi licenţele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare şi îmbunătăţire a hidroagregatelor şi echipamentelor auxiliare, la care se adaugă un număr de aproximativ 450 de salariaţi. „Această tranzacţie reprezintă încununarea eforturilor depuse de administratorul judiciar împreună cu întregul colectiv din cadrul UCM Reşiţa în această perioadă dificilă a insolvenţei care a depăşit 13 ani de zile. Din fericire a fost salvată cea mai veche unitate industrială din Europa, emblematică pentru România şi esenţială pentru sistemul energetic naţional. Mulţumim pe această cale tuturor angajaţilor UCM Reşiţa pentru buna colaborare.”, a declarat Adrian Munteanu, practician coordonator în cadrul Euro Insol, citat de bursa.ro.

 

Precizând că semnarea acestui contract reprezintă un pas strategic nu doar pentru Hidroelectrica, ci şi pentru hidroenergetica românească, Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica, a declarat cu prilejul definitivării tranzacției: „Ne asumăm continuarea tradiţiei de excelenţă a UCM Reşiţa S.A. – cea mai veche unitate industrială din ţara noastră şi producătorul a peste 80% dintre echipamentele instalate în hidrocentralele din portofoliul Hidroelectrica. Cunoaştem foarte bine şi importanţa acestei unităţi şi pentru comunitatea locală din Reşiţa şi vrem să construim împreună o nouă etapă de succes în domeniul hidroenergetic”.

 

Hidroelectrica, societate cu capital de stat, este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania opereaza 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deține un parc eolian cu o putere instalată de 108 MW. Funcționând de-a lungul istoriei sale de peste 250 de ani sub diferite denumiri (STEG, UDR, SOVROM, UCMR), Uzina Constructoare de Mașini Reşiţa a proiectat, fabricat şi montat peste 80% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica.

 

Sursă foto: Daniel Pușcău 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available