Suntem prezenți și pe

Actualitate

Nelu Tătaru: „Transmiterea comunitară devine accentuată”. Nu și în Caraș-Severin, unde sunt 31 de zile fără niciun caz nou de COVID-19

Publicat cu

în

În Caraș-Severin, ultimul caz de infectare cu coronavirus a fost înregistrat pe 22 mai. De atunci, au fost testate peste 240 de persoane, însă niciuna nu a fost confirmată pozitiv. La nivel național, în schimb, numărul cazurilor este în continuă creștere de la o zi la alta.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 246 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, 11 pacienți diagnosticați cu COVID-19 au decedat, dintre care 4 nu prezentau comorbidități, și 120 au fost declarați vindecați și externați.

Deși numărul cazurilor noi este în creștere, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a dat asigurări că situația este sub control atâta timp cât sunt respectate regulile de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun. Dar poate degenera oricând, aflându-ne la un pas de momentul în care se va înregistra o dublare sau chiar o triplare a cazurilor zilnice.

„Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi. În măsura în care regulile sunt respectate, atât eu, cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în Terapie Intensivă. Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi. Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet. Ca să nu ajungem acolo, sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate”, a declarat azi Nelu Tătaru la Digi24.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 17.031 au fost declarate vindecate și externate și 1.523 au decedat.

În Caraș-Severin, s-au înregistrat 112 cazuri, 104 pacienți au fost vindecați și 8 au decedat, dintre care unul din alte cauze noncovid. Au fost testate, în total, 1.728 de persoane. În momentul de față mai sunt în izolare la domiciliu doar 1.192 de cărășeni, iar în carantină instituționalizată nu se mai află nicio persoană.

Sursă foto: capital.ro

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Actualitate14 minute în urmă

Crowdfunding pentru tipărirea primei benzi desenate despre orașul post-industrial Anina

Administrație2 ore în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție5 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație14 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație16 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social22 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Cele mai citite