Lista verde a fost extinsă! 22 de țări de unde se poate veni în România fără a se mai intra în izolare sau carantină

Premierul Ludovic Orban a convocat azi, 22 iunie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a adoptat Hotărârea nr. 31 privind actualizarea listei statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare, așa-numita zonă verde. 

Astfel, celor 17 țări aflate pe listă până azi le-au fost adăugate încă 5: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană). Celelalte 17, reamintim, sunt următoarele: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23 iunie 2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro.

„Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România”, informează reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de 5 cazuri la 1 milion de locuitori. Următoarea actualizare a listei se va face în data de 29 iunie și va intra în vigoare o zi mai târziu.

Iată conținutul Hotărârii 31 din 22 iunie 2020 a CNSU:

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite