Nereguli grave la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Președintele CJ, Romeo Dunca, este încrezător că noua conducere va schimba lucrurile în bine

 

În puținul timp scurs de la preluarea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, medicul Cosmin Librimir a scos la iveală o serie de nereguli grave în funcționarea celei mai mari unități medicale cu paturi din Caraș-Severin.

 

Medicul Cosmin Librimir a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa la mijlocul lunii iulie, după ce, anterior, în perioada noiembrie 2021 – mai 2022 a ocupat funcția de director medical al aceleiași unități, misiunea acestuia fiind aceea de a identifica lucrurile care nu au funcționat bine și de a găsi soluții pentru redresarea situației dezastruoase din punct de vedere financiar în care se află spitalul.

 

Iar surprizele neplăcute nu au întârziat să apară, o spune chiar președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, cel care, în repetate rânduri, a semnalat modul defectuos în care a fost condus SJUR în ultimii ani. „La Spitalul Județean sunt atât de multe surprize pe care le avem încât nici nu știm de unde să începem. Vă dau una simplă: din 2020 până de curând, nu au fost puse vizele de verificare pe plățile făcute. Interesant, nu? Vă mai dau încă un exemplu: zilele acestea s-au desfăcut patru contracte de muncă a patru persoane care figurau angajate la Unitatea de Primiri Urgențe și care n-au fost pe acolo. Da? Vă mai dau încă un exemplu: niciodată Spitalul Județean nu a luat niciun ban de la UPU pentru analizele care au fost făcute la cei internați de urgență. Niciodată! Nici nu se știa de așa ceva. Acum s-a făcut un contract, banii sunt la dispoziție. Și câte și mai câte… O să le pregătim, o să le postăm, ca să înțelegeți şi dumneavoastră dacă există șansa să schimbăm ceva în bine sau nu. Eu zic că da și o să se vadă și rezultatele”, a declarat Romeo Dunca la finalul ședinței Consiliului Județean de miercuri, 31 august.

 

La Spitalul Județean de Urgență Reșița urmează să fie efectuat un audit extern de către Curtea de Conturi, ultima analiză de acest fel fiind făcută în 2011.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite